دو طرح برگزیده سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در قالب آیسد و ایکارد قرار گرفتند

۲۹ آذر ۱۳۹۳ | ۱۵:۲۲ کد : ۹۹۵۶ اخبار ستادی
تعداد بازدید:۹۸۶
2 طرح برگزیده سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در میان طرح‌های منتخب ICED و ICARD قرار گرفتند.به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ، پس از بررسی طرح‌های ارسالی از دانشگاه‌های و مراکز پژوهشی، از میان...
2 طرح برگزیده سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در میان طرح‌های منتخب ICED و ICARD قرار گرفتند.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ، پس از بررسی طرح‌های ارسالی از دانشگاه‌های و مراکز پژوهشی، از میان 13 طرح  برتر، 2 طرح دکتر بتول حسین‌پور با عنوان « Clc genomic » در قالب طرح آیسد از پژوهشکده کشاورزی و طرح دکتر داود کریمی با عنوان « مطالعه و بررسی ساخت ورق­های نازک مواد مرکب ذره­ای پایه پلیمری از ضایعات سنگ طبیعی» در قالب طرح ایکارد از پژوهشکده مکانیک سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران جزو طرح های منتخب قرار گرفت.
به منظور بهره‌مندی از مزایای طرح‌های فوق و دستیابی و پیشبرد اهداف بین‌المللی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران ، با پیگیری‌های حوزه روابط بین‌الملل 10 طرح از سوی پژوهشکده‌های مختلف سازمان در دو قالب آیسد و ایکارد به مرکز همکاریهای علمی بین‌المللی ارسال شد.
عمده اهداف ایکارد، توسعه کیفی پژوهش‌های کاربردی با هدف توسعه فعالیت‌های بین‌المللی برای ارتقای پژوهش و فناوری داخلی و فراهم‌آوردن بستری مناسب برای به اجرا درآوردن بخشی از تفاهم‌نامه‌های بین‌المللی میان دانشگاه‌های داخلی و خارجی و استفاده از توان ایرانیان مقیم خارج از کشور برای توسعه و فناوری داخلی است.
عمده اهداف آیسد، بسترسازی ارتباطات بین‌الملل در بخش آموزش، بهره‌گیری از ظرفیت‌های خارج از کشور و به روزکردن محتوای دروس برای ارتقاس سطح کیفی آموزش دانشگاه‌ها با بهره‌گیری از توان بالای ایرانیان مقیم خارج از کشور و استفاده از تجربیات و توان مدرسان برجسته دنیا، فعال‌کردن بخش آموزشی تفاهم نامه‌های همکاری امضا شده میان دانشگاه‌های داخلی و خارجی است.  
 گفتنی است در این مراسم دکتر حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر در امور بین‌الملل و رئیس مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی، دکتر متقی طلب، رئیس پارک علم و فناوری گیلان و رئیس فن بازار ملی   سخنرانی کردند.
 
 
3/1 تریلیون دلار سرمایه در گردش صنعت غذای حلال در دنیا
 
رئیس اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند و مرکز منطقه‌ای انتقال علوم و فناوری گفت: سرمایه در گردش صنعت غذای حلال در دنیا 1.3 تریلیون دلار است.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ، مولانژاد در نشست با معاون استاندار و فعالان صنعت داروهای گیاهی که با محوریت پارک علم و فناوری لرستان برگزار شد، افزود: لرستان از ظرفیت بالایی در راستای ورود به صنعت جهانی غذای حلال برخوردار است.
وی اظهار کرد: لرستان یکی از استانهای غنی از حیث صنعت گوشت و لبنیات است و با این حال این استان می‌تواند در صنعت جهانی غذای حلال که نه تنها مورد توجه مسلمانان بلکه غیرمسلمانان هم هست، ورود پیدا کند.
رئیس اتحادیه انتقال علوم و فناوری تصریح کرد: نکته قابل توجه این است که در حال حاضر ۲۰ شرکتی که صنعت غذای حلال را اداره می‌کنند، هیچ کدام مسلمان نیستند.
مولانژاد اضافه کرد: از لحاظ روان‌شناسی غذای حلال نیز برای غیرمسلمانان از اهمیت بالایی برخوردار است. در غذای حلالی هم که ما استفاده می‌کنیم، ممکن است تا 8 درصد از محتویات آن حرام باشد.
وی با اشاره به ظرفیت‌های استان لرستان در تولید گوشت و لبنیات، گفت: برای ورود لرستان به صنعت جهانی غذای حلال می‌توانیم حمایتهای لازم را انجام دهیم.
رئیس اتحادیه انتقال علوم و فناوری با اشاره به سود بالای صنعت داروهای گیاهی، افزود: با وجود اینکه در منطقه منابع عظیمی از گیاهان دارویی وجود دارد، اما به دلیل اینکه این گیاهان به صورت فراوری نشده در اختیار خارجی‌ها قرار می‌گیرد سود سرشار این صنعت پس از فراوری به جیب این کشور‌ها می‌رود.
مولانژاد با بیان اینکه شیرین بیان ایران را ژاپنی‌ها به صورت خام خریداری می‌کنند و بعد افتخار می‌کنیم که شیرین بیان را صادر کرد‌هایم، اظهار کرد: صادرات سالانه شرکتهای تولید کننده داروهای گیاهی در ایران سالانه بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ میلیون دلار است، اما صادرات یک شرکت در پاکستان که هم کیفیت محصول و هم تکنولوژی آن در مقایسه با یک شرکت داروهای گیاهی کشورمان بسیار پایین‌تر است، 7 میلیارد دلار در سال است.
وی با اشاره به موفقیت‌های کشورمان در صنعت داروهای گیاهی، تصریح کرد :ایران در این صنعت بسیار موفق بوده، به گونهای که محصولات تولیدی در کشورمان قابل عرضه در بازارهای بینالمللی هستند و این جای تبریک دارد.
وی از لرستان به عنوان یکی از استانهای دارای منابع غنی گیا‌هان دارویی نام برد و اضافه کرد: زعفرانی که در لرستان کشت می‌شود، از لحاظ کیفیت با زعفرانی که در خراسان کشت می‌شود قابل رقابت است، البته باید تولید عصاره زعفران در استان مورد توجه قرار بگیرد.