رونمایی از محصول فناورانه آویزهای آکوستیکی در نمایشگاه دستاوردهای پارک علم و فناوری دانشگاه تهران

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، در این مراسم دکتر مهدی فکور معاون پژوهشی دانشگاه تهران با اشاره به شعار سال ۱۴۰۱ مبنی بر تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی گفت: دانشگاه تهران در جهت تحقق این ماموریت، همت عالی خود را به کار برده است. از موضوعات مطرح شده در تیم جدید دانشگاه تهران، تشکیل نظام یکپارچه پژوهش و فناوری است که در سایه آن از تمام امکانات دانشگاه تهران به صورت هم افزا در جهت تحقق اهداف استفاده خواهیم کرد.
دکتر فکور با بیان اینکه در جلسات هیات رییسه به طراحی الگویی مطابق با ملاحظات پارک دانشگاهی پرداخته شده است، اظهار داشت: پارک دانشگاهی یک پشتوانه دانشگاهی دارد بدین ترتیب اساتید و دانشجویان می توانند از ظرفیتهای پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در جهت تحقق ایدههای خود بهره ببرند. علاوه بر این موضوع پذیرش واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان با شیوه قبل و به قوت خود انجام می شود.
دکتر فکور با بیان اینکه در بازار کسب وکار، ممکن است بسیاری از افراد نتوانند خودرا با شرایط وفق داده و شکست بخورند. یادآور شد: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران می تواند به بقا و رشد این گروه از کسب وکارها کمک کند.
وی افزود: پیشنهاد شده تا دانشجویان در شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری وارد و مشغول به فعالیت شوند و علاوه بر دریافت حقوق، کار بیاموزند. بدین ترتیب در آینده قادر خواهند بود تا کسب وکار خود را راه اندازی کنند.
دکتر علی اسدی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز با اشاره به شعار سال کشور و شعار دانشگاه تهران گفت: اهداف و ماموریتهای عالی، وظایف ما را در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران سنگینتر میکند. امید است با حمایتهای دانشگاه تهران و بهرهگیری از ظرفیتهای دانشگاه و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران این مهم را به سرانجام برسانیم.
وی همزمانی این مراسم را با شب قدر به فال نیک گرفت و گفت: ان شالله با بسیج همه نیروها، همفکری و هم اندیشی، استفاده از تمام ظرفیتهای دانشگاه تهران و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و همچنین شرکتهای عضو ومستقر در تحقق شعار سال با پرچمداری پارک علم وفناوری دانشگاه تهران گام برداریم.
دکتر اسدی به برنامهریزی برگزاری جلساتی با دانشکدههای دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: در این جلسات به گفت وگو و تدوین برنامههایی جهت تحقق اهداف عالی کشور و دانشگاه تهران خواهیم پرداخت.
وی از دیپلماسی دانشبنیان یاد کرد و افزود: این موضوع در معرفی ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان و تولیدات آنها در عرصه جهانی و همچنین جذب سرمایه بسیار کمک کننده خواهد بود.
دکتر اسدی به موضوع بررسی ظرفیتها و چالشها پرداخت و گفت: پس از انجام بررسیها و مطالعات در این حوزه، یک نقشه تحولی و یک نقشه راه، طراحی و ترسیم شده که در اختیار ریاست دانشگاه تهران قرار خواهد گرفت.
مهندس امیرحسین تقیزاده مدیر عامل شرکت صنعت و آبادانی خانه توسعه پاک مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در ادامه این مراسم، با اشاره به محصول آویز آکوستیک گفت: این محصول راهحلی جدید به منظور کاهش ارتعاشات و انتقال صدای کوبهای و سازهای (structure-born) است که در سقف کاذب و یا عناصر مرتعش (دستگاهها و تجهیزات سقفی و لولههای تأسیساتی) نصب میشود.
وی در تبیین ضرورت این محصول ادامه داد: انتقال صدا از واحد بالا به زیرین از اصلیترین عوامل نارضایتی در ساختمانها (اداری، مسکونی و …) است و محدود کردن آن، نیازی ضروری به شمار می رود. اما از آنجا که دخل و تصرف در واحد بالایی؛ محل ایجاد صدای کوبهای در مواردی امکانپذیر نمیباشد اجرای سقف کاذب آکوستیک تنها گزینه در دسترس برای افرادی است که در طبقه زیرین همسایگان پر سروصدا زندگی میکنند.
مهندس تقیزاده در معرفی ساختار این محصول گفت: آویز آکوستیک از دوبخش اصلی یراقآلات فلزی و ماده ارتجاعی تشکیل شده است. انواع فرآیندهای مورد نیاز تولید یراقآلات اعم از خمکاری، برشکاری، سوراخکاری و غیره در کارگاه فلز انجام شده و تولید بخش ارتجاعی مبتنی بر مواد پایه پلیمری بصورت جداگانه انجام میشود. مونتاژ دو جزء فلزی و پلیمری محصول، کنترل کیفیت و بستهبندی بخش نهایی این فرآیند است.
وی مزیت محصول آویز آکوستیک نسبت به نمونههای دیگر متداول را استفاده از فوم به عنوان قسمت ارتجاعی به جای فنر یا لاستیک دانست و افزود: این امر سبب میرایی بالاتر، تغییر شکل کم و عملکرد موثر در طیف کامل فرکانسی میشود.
مدیر عامل شرکت صنعت و آبادانی خانه توسعه پاک با تاکید بر اینکه این محصول بر اساس نیاز بازار و با الگوبرداری از نمونه خارجی طراحی شده است یادآور شد: تمامی فرایند طراحی و تولید این محصول توسط متخصصین شرکت صورت گرفته و بومیسازی شده است.
مهندس تقیزاده در ادامه با بیان اینکه محصول توسط آزمایشگاه آکوستیک مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مورد آزمون قرار گرفته گفت: عملکرد مناسب این دستگاه در کاهش صدای کوبهای به میزان ۲۱ دسیبل میباشد.
وی افزود: در حال حاضر این محصول توسط شرکتهای پیشرو در زمینه کنترل ارتعاشات و آکوستیک در خارج از ایران در کشورهایی همچون آلمان، اسپانیا، بلژیک و … تولید میشود. در ایران نمونههای مشابه این محصول با به کارگیری فوم در آویز وجود ندارد.
مهندس تقیزاده با تاکید بر کاربردی بودن محصول در بهبود شرایط صوتی،، سازگاری آن با جرئیات اجرایی متدوال در صنعت ساختمان و عدم وجود رقیب اظهار داشت: دستیابی به سهم حداکثری از بازار یکی از اهداف شرکت است.
مدیر عامل شرکت صنعت و آبادانی خانه توسعه پاک با بیان اینکه در حال حاضر تامین نیاز بازار داخل مورد توجه شرکت بوده و محصول در پروژه مجموعه اداری پسیان در حال اجرا می باشد، تشریح کرد: ورود به بازارهای صادراتی در برنامههای میانمدت و بلندمدت شرکت تعریف شده است.
مهندس تقیزاده در پایان با اشاره به اشتغالزایی گفت: شرکت به صورت مستقیم و غیر مستقیم برای ۱۰ نفر ایجاد شغل کرده و در نظر داریم تا با توسعه بازار، زمینه اشتغال را برای نیروی بیشتری فراهم کنیم.
گفتنی است، در این مراسم از محصول فناورانه شرکت صنعت و آبادانی خانه توسعه پاک مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با عنوان آویزهای آکوستیک رونمایی شد.