با هدف افزایش ماندگاری میوه‌ها؛

ورقه‌های ضد قارچی افزایش‌دهنده ماندگاری میوه‌ها رونمایی شد

تعداد بازدید:۷۱۵
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خبر داد: با هدف افزایش ماندگاری میوه‌ها جهت توسعه صادرات محصولات باغی، ورقه‌های ضد قارچی رهاینده کنترل شده دی اکسید گوگرد رونمایی شد.
ورقه‌های ضد قارچی افزایش‌دهنده ماندگاری میوه‌ها رونمایی شد

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر قدیر رجب زاده با اعلام این خبر گفت: اغلب میوه‌ها پس از برداشت فسادپذیری بالایی دارند، از این رو به کارگیری فنون و روش‌های مناسب جهت افزایش قابلیت ماندگاری در طول دوره نگهداری ضروری می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه مطابق آمارهای جهانی به طور متوسط ۲۴ درصد میوه‌ها و حدود ۴۲ درصد از سبزی‌ها در کشورهای در حال توسعه در فاصله تولید تا مصرف از بین می‌روند ادامه داد: روش‌های قدیمی نگهداری مواد غذایی شامل فرآیندهای گرمایی، انجماد، پرتودهی، نگهداری در اتمسفر اصلاح شده و استفاده از مواد افزودنی ضدمیکروبی یا نمک‌ها هستند که متاسفانه در رابطه با برخی فرآورده‌ها نمی‌توان آنها را به کار برد.

دکتر رجب زاده بیان کرد: در سال‌های اخیر، تولید بسته‌های با رهایش کنترل شده از طریق انتقال یک عامل فعال از حامل پلیمری به سطح ماده غذایی به منظور افزایش زمان ماندگاری فرآورده‌های غذایی مورد توجه قرار گرفته است.

رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به تأمین تقاضای مصرف‌کننده برای انواع سبزی‌ها و میوه‌ها از طریق انبارمانی طولانی مدت اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت ماندگاری میوه‌ها و کنترل قارچ‌ها و از طرف دیگر کاهش مصرف قارچ کش‌های سنتزی در زنجیره تولید تا مصرف، تولید ورقه‌های رهاینده دی اکسید گوگرد برای کنترل قارچ‌ها و افزایش ماندگاری میوه‌ها (سیب، انواع توت‌ها، تمشک، انگور، خرمالو، کیوی، گلابی و انار) ضروری بوده که علاوه بر کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، سبب ایجاد ارزش افزوده و افزایش سلامت جامعه نیز خواهد شد.

وی با بیان اینکه دانش فنی بسته‌بندی‌ها، جاذب‌ها و رهاینده‌های مواد فعال در انحصار برخی کشورهای خاص است، گفت: با توجه به دستیابی به دانش فنی تولید این ورقه‌ها در داخل کشور، ورقه‌های رهاینده دی‌اکسیدگوگرد با قیمت پایین تری در حجم انبوه تولید و عرضه خواهند شد و مانع خروج ارز از کشور می‌شود.

دکتر رجب زاده گفت: حصول دانش فنی کاهش ضایعات محصولات کشاورزی می‌تواند به عنوان یک تکنولوژی منحصر به فرد و بومی در نظر گرفته شود که اجرای آن با همکاری مشترک موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی می‌تواند ضمن بومی‌سازی فناوری، سبب گسترش و توسعه اقتصادی و صنعتی شود.

کلید واژه ها: موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی