استاندار اردبیل در آئین تجلیل از پژوهشگران برتر:
تولیدات باید دانشبنیان شوند / از مجموعههای دانشبنیان حمایت میکنیم

به گزارش ادارهکل روابط عمومی وزارت علوم، به نقل از دانشگاه محقق اردبیلی در مراسمی با حضور استاندار اردبیل آیین اختتامیه بیست و دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار استان اردبیل و تجلیل از فناوران برتر برگزار شد.
استاندار اردبیل در این آیین بر لزوم همفکری و همافزایی کلیه دستگاههای اجرایی استان و دانشگاهها برای توسعه اقتصاد دانش بنیان تاکید کرد و گفت: تولیدات باید دانش بنیان شوند و ما از مجموعه های دانشبنیان حمایت میکنیم.
سید حامد عاملی با اشاره به اهمیت اقتصاد استان گفت: ساختار اقتصادی موجود دولت با خلاقیت سازگاری ندارد و همه باید به سمت خلاقیت در اقتصاد حرکت کنیم.
وی ادامه داد: تلاش متولیان فناوری و اقتصاد بر پایه کسب و کار فناورانه استان برای توسعه اقتصاد دانش بنیان ستودنی است.
استاندار اردبیل بر لزوم توجه به فناوری استان در کنار توسعه مراکز رشد تخصصی حوزه های فنی بر ایجاد مرکز رشد علوم انسانی در استان تاکید و عنوان کرد اقتصاد بر پایه دانش بنیان و زیست بوم فناوری میتواند نقش اصلی را در ایجاد اشتغال داشته باشد.
دکتر سید حامد عاملی طی مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان این مطلب افزود: جامعه ما توسعه پرور و خلاق پرور نیست و افراد خلاق در سیستم مدیریتی انسان های مظلومی هستند.
وی با بیان اینکه باید مراکز رشد در حوزه های علوم انسانی در استان راه اندازی شود، تصریح کرد: جامعه نیاز به فناوری های نوین در حوزه های مختلف دارد و در شرایط سخت موجود کار و اقدامات مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان ستودنی است.
عاملی با بیان اینکه هر هفته سه شنبه ها جلسه ای برای رفع مشکلات تولید کنندگان برگزار می کنیم، اضافه کرد: در حوزه شاخصهای اقتصادی استان اردبیل وضعیت مناسبی ندارد و باید در این زمینه تلاش بیشتری انجام دهیم.
رئیس شورای اداری استان اردبیل تصریح کرد: با استفاده از ظرفیت های ارزشمندی که در استان وجود دارد می توان جهش تولید ایجاد کرد و ما باید تولیدمان بر مبنای دانش بنیان انجام شود.
دکتر عزیز حبیبی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی و جانشین رئیس ستاد گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری استان اردبیل هم گفت: جز استفاده از فناوری های نوین مسیر دیگری برای توسعه، رشد و تعالی کشورها وجود ندارد.
وی اضافه کرد: مرکزیت علمی و تولید علم نافع دو مطالبه اصلی رهبری از دانشگاهیان است که باید تلاش کنیم به این مطالبات جامه عمل بپوشانیم.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی و جانشین رئیس ستاد گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری استان اردبیل تصریح کرد: اهمیت کافی ندادن و و عدم سرمایه گذاری در علم و فناوری از دلایلی است که در کشور نتوانسته ایم از ظرفیت ها استفاده کنیم.
دکتر داود سیف زاده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی و دبیر ستاد گرامیداست هفته پژوهش و فناوری استان اردبیل هم گفت: ۴۳ نفر از پژوهشگران و فناوران برتر استان اردبیل در حوزه های مختلف تجلیل می شوند.
وی اضافه کرد: دو نفر از بخش دانشگاهی در گروههای علوم پایه، فنی مهندسی، علومانسانی، کشاورزی و منابع طبیعی بهعنوان نفر اول و نفر دوم، سه نفر از گروههای علوم پزشکی پایه و سه نفر از گروه علوم پزشکی بالینی، ۷ پژوهشگر دستگاه های اجرایی، ۳ پژوهشگر از مراکز تحقیقاتی دستگاه های اجرایی، ۸ فناور برتر، ۳ معلم، ۳ دانش آموز و تعدادی دانشجو یا دانش آموخته دانشگاه ها انتخاب و تجلیل می شوند.
سیف زاده با اشاره به اینکه در این مراسم رونمایی از کتاب منتشر شده اعضای هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی انجام می شود، تصریح کرد: این کتاب ها ۴۵ عنوان هستند که در حوزه های فنی مهندسی، کشاورزی، علوم انسانی و علوم پایه منتشر شده اند.
وی با بیان اینکه این کتاب ها از مهرماه ۱۳۹۹ تا آبانماه ۱۴۰۰ منتشر شده اند، ادامه داد: استقبال اعضای هیات علمی، با عنایت به حمایت های دانشگاه در قالب حق التالیف و حق ترجمه و همچنین کمک هزینه انتشار و چاپ کتاب از محل گرنت، بسیار مناسب ارزیابی می شود.
رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل نیز در این مراسم با ارائه گزارشی درخصوص دستاوردهای فناوری گفت: برنامهریزیهای انجام شده به منظور ارتقا سطح کیفیت محصولات و خدمات واحدهای فناور پارک در اولویت کاری این مجموعه قرار دارد.
ابراهیم پور بیان داشت: پارک علم و فناوری استان اردبیل به دنبال شناسایی نخبگان و فناوران و آموزش اقشار مختلف جامعه به سمت فناوری و کسب و کارهای نوین است.
س. ر ۶۲