به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه کاشان، دکتر زراعت با تاکید بر اینکه برای تحقق شعار سال باید احساس مسئولیت کنیم، خاطر نشان کرد: اگر در انجام کار و رفتارمان، وقت بگذاریم و احساس مسئولیت داشته باشیم، خیلی از برنامهها، کارها و پروژهها، عملیاتی و اجرایی میشود.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری، استفاده درست از ظرفیتها و پتانسیلهای سرزمینی و نیروی انسانی را در رونق تولید مهم دانست و افزود: با استفاده از پتانسیلهای خدادادی و منطقهای و نیروی جوان و کارآزموده و متخصص در دانشگاهها و تاکید بر اقتصاد دانشبنیان میتوانیم بیشترین تولید و توسعه و بهره وری را داشته باشیم.
رئیس دانشگاه کاشان همچنین نقش دانشگاهیان را در مانع زداییها و تحریمها تأثیرگذار و مهم عنوان کرد و اظهار داشت: دانشگاهها با ارائه راهکارهای علمی نقش بسیار مهمی در رفع موانع تولید شرکتها و صنایع دارند و اگر بتوانیم از این فرصتها نهایت استفاده را داشته باشیم، بسیار موفق خواهیم بود.
دکتر زراعت از دیگر رهنمودهای ارزنده مقام معظم رهبری در آغاز نوروز امسال را، شرکت مردم در انتخابات، عنوان کرد و افزود: دانشگاهیان در اعتماد سازی و آگاه سازی مردم برای حضور و شرکت حداکثری درانتخابات وانتخاب رئیس جمهور اصلح و همچنین اعضای شورای اسلامی نقش مهمی دارند.
وی خاطر نشان کرد: باید ویژگیهای رئیس جمهور و شاخصهای اعضای شورا را به مردم ارائه کنیم تا مردم با آگاهی افراد مورد اعتماد را انتخاب کنند.
دکتر زراعت مردمی بودن، کفایت، قدرت مدیریت، ایمان، عدالتخواهی، ضد فساد بودن، عملکرد انقلابی و جهادی، اعتقاد به توانمندیهای داخلی، امیدواری به آینده و اعتقاد به جوانان را طبق بیانات مقام معظم رهبری از جمله ویژگیهای رئیس جمهور عنوان کرد و افزود: مدیران و کارکنان دولتی هم اگر برخوردار از این ویژگیها باشند آینده کشور تضمین میشود.
وی روحیه جهادی را رمز موفقیت در امور دانست و افزود: با عزم راسخ و عمل به شعار سال ۱۴۰۰و مانع زادیی باید تمام تلاش خود را بهکار گیریم و دانشگاهها در این راستا میتوانند گره گشای بسیاری از مشکلات و موانع باشند و نقش مهمی در تحقق شعار سال داشته باشند.
وی با مروری بر فعالیتهای دانشگاه در سال ۱۳۹۹ اظهار داشت: در این سال به رغم دشواریهای مالی و کرونا، با تلاش همکاران موفقیتهای خوبی به دست آمد و باقیات صالحات شایسته ای از این دوره بر جای میماند مانند: احراز رتبه هفتم در تراز ملی و دهم در تراز بین المللی، رتبه اول در نظام بین المللی تایمز و رتیه ۹۷ در میان دانشگاههای جهان در نظام گرین متریک و رتبه اول در کیفیت پژوهش در نظام بین المللی لایدن و…، پارک علم و فن آوری، مرکز تجاری سازی، ایجاد معاونت اقتصادی ونوآوری، اصلاح چارت دانشگاه، تعدیل نیروی انسانی، ایجاد صندوق حمایت از ایدههای خلاقانه، طرحهای خیرین مانند کتابخانه مرکزی دانشگاه و مرکز همایشهای بینالمللی، مرکز آی تی وزیر ساختهای آموزش مجازی.
دکتر زراعت در مورد فعالیتهای سال ۱۴۰۰ نیز اظهار داشت: باید تلاش کنیم تا از این فرصت به بهترین شکل استفاده کنیم و فعالیتها را مضاعف کنیم و فعالیتهایی چون تکمیل طرحهای نیمه تمام، انتقال کتابخانهها به کتابخانه مرکزی، تأسیس شرکتهای دانش بنیان، درآمدهای اختصاصی، تقویت پارک علم و فن آوری، جذب دانشجویان خارجی به صورت مجازی و پژوهش محور، کاهش هزینهها و بودجه ریزی بر مبنای عملکرد، استفاده از پتانسیلهای، تقویت مرکز سیاس، تاکید بر اجرای برنامه راهبردی و چشم اندازهای مصوب هیأت امنا، تقویت فعالیتهای رفاهی و واگذاری زمین به همکاران باید در اولویت قرار گیرند.
س. س ۵۱/ ل. م ۵۴