توسط محققان دانشگاه شهید بهشتی انجام شد؛

ارائه روشی جدید جهت سنجش ساکارز عسل

۱۷ فروردین ۱۴۰۰ | ۰۹:۵۰ کد : ۶۱۰۱۴ دستاوردهای دانشگاه ها
تعداد بازدید:۳۱۱
محققان دانشگاه شهید بهشتی برای اولین بار در دنیا، موفق به ارائه روشی جدید در سنجش ساکارز عسل شدند.
ارائه روشی جدید جهت سنجش ساکارز عسل

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه شهید بهشتی، دکتر مینایی عضو هیئت علمی دانشکده علوم و فناوری‌های زیستی در این خصوص اظهار داشت: تعیین ساکارز در عسل یکی از مهم‌ترین شاخص‌هایی است که در عسل سنجش می‌شود و توسط آن اصالت عسل مشخص می‌شود.
دکتر مینایی تصریح کرد: در بین تولیدکنندگان و صادرکنندگان عسل جای خالی یک روش صحیح اندازه‌گیری ساکارز عسل که قابل اطمینان باشد خالی بود و محققان دانشگاه شهید بهشتی با درک این مشکل، در حدود سه سال بر روی روش جایگزین تحقیق کردند و در نهایت موفق به ارائه روش اندازه‌گیری ساکارز عسل با استفاده از آنزیم شدند. در این روش به طور کمی و دقیق مقدار ساکارز در عسل مشخص می‌شود. این روش برای اولین بار در دنیا برای سنجش ساکارز عسل ارائه می‌شود.
وی، با اشاره به اهمیت کنترل کیفی عسل اظهار داشت: عسل به عنوان یک محصول با ارزش طبیعی در دنیا شناخته می‌شود و براین اساس سرمایه گذاری‌های گسترده‌ای در راستای پرورش زنبور عسل و کندوداری صورت گرفته است.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم و فناوری‌های زیستی دانشگاه شهید بهشتی، افزود: «گروه پژوهشی سنجش عسل بهشتی» متشکل از متخصصان رشته بیوشیمی، گرده شناسی و میکروبیولوژی حدود ۳ سال است که بر روی محتوای بیوشیمیایی و خواص درمانی عسل تحقیق می‌کنند و در این راستا به نوآوری‌های بسیاری هم دست یافته‌اند.
دکتر مینایی، با اشاره به ویژگی‌های سنجش ساکارز ابداعی محققان دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: اندازه‌گیری مقدار ساکارز به روش آنزیمی، یک روش کاملاً دقیق است که مختص این آزمایشگاه بوده و در هیچ آزمایشگاه دیگری انجام نمی‌شود. این روش از سنجش توسط هیدرولیز اسیدی ساکارز که در بسیاری از آزمایشگاه‌ها انجام می‌گیرد بسیار دقیق‌تر و ساده‌تر است.
س. س ۵۱/ ل. م ۵۴


( ۲ )