به میزبانی دانشگاه رازی؛
همایش ملی پیشگیری از اختلال مصرف مواد مخدر برگزار شد

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه رازی، در این همایش ملی، دکتر محمدابراهیم اعلمیآلآقا رئیس دانشگاه رازی طی سخنانی اظهار داشت: در فضای دانشگاه صیانت از دانشجویان بهویژه دانشجویان ساکن خوابگاهها بر همه ما واجب است و انتظار خانوادهها در مراقبت از فرزندانشان رسالت ما را سنگینتر میکند و باید بیش از گذشته به روحیات جوانان توجه داشته باشیم.
وی رصد آسیبهای اجتماعی و ارائه راهکارهای مقابله با آن را رسالت مهم دانشگاه عنوان کرد و گفت: همایش ملی پیشگیری از اختلال مصرف مواد نیز این هدف را دنبال میکند و از تلاشهای دستاندرکاران این همایش به ویژه ستاد مبارزه با موادمخدر کشور و دفاتر مشاوره قدردانی مینمایم.
دکتر اعلمیآلآقا چالشهای اقتصادی و شغلی، ناملایمات اجتماعی و هیجانات درونی را از علل گرایش به سو مصرف مواد مخدر در بین جوانان دانست و افزود: بر این اساس مراکز مشاوره دانشگاهها باید دغدغهمندانه به صورت شبانهروزی فضاهای دانشجوی را رصد کنند و با ارائه مشاوره و راهنماییهای مفید و مؤثر و همچنین مراقبت بیشتر بتوانیم فضای دانشگاه را برای جوانان ایمنتر کنیم.
دکتر جهانگیر کرمی دبیر علمی این همایش ملی نیز در ادامه اظهار داشت: در فراخوانی که برای همایش اعلام شده بود، تعداد ۱۱۵ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که پس از داوری آثار ارسال شده، ۸۰ مقاله پذیرش شدند و در این وبینار ۱۵ مقاله ارائه میشود.
وی افزود: عوامل خطرساز میتواند زمینه ژنتیکی، مشکلات خانوادگی، عاطفی و روانی داشته باشد و حتی مشکلاتی که در محیط دانشگاه برای دانشجویان بهوجود میآید از جمله افت تحصیلی، عدم علاقه به رشته تحصیلی، فشارهای اقتصادی، شکستهای عاطفی و دوری از محل زندگی نیز میتواند از عوامل خطرساز باشد.
رئیس مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه رازی افزود: در شرایط کنونی که بیماری کرونا شیوع پیدا کرده، دانشجویانی داریم که امسال در دانشگاه قبول شدهاند و انتظار داشتهاند تا در محیط دانشگاه باشند، اما اکنون در خانه هستند و این مساله نیز میتواند جزو عوامل خطرساز باشد.
دکتر کرمی افزود: به دنبال آموزش مهارتهای زندگی و اجتماعی و روشهای حل مسئله به دانشجویان هستیم و توانایی مقابله با ناکامیها و شکستهای عاطفی را در آنها پرورش دهیم و به آنها بیاموزیم که چگونه احساسات منفی خود را کنترل کنند و در روابط اجتماعی موفق باشند. همچنین باید فعالیتهای جایگزینی مانند ورزش کردن، فعالیتهای فرهنگی، شاد و بانشاط را در محیطهای دانشگاهی برای این دانشجویان تقویت کنیم تا در مسیر سازندگی قرار گیرند.
وی با تاکید براینکه مسئولان دانشگاهی به دنبال ایجاد یک فضای بهتر برای دانشجویان در دانشگاهها هستند، عنوان کرد: با برگزاری چنین همایشهایی بهدنبال این مساله هستیم تا اساتید و کارکنان درک بهتری از دانشجویان داشته باشند.
در این همایش دکتر حمیدرضا صرامی، مدیر کل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر و دکتر حمید یعقوبی رئیس مرکز مشاوره دانشگاه صنعتی شریف سخنرانی کردند.
جلسه پرسش و پاسخ با حضور دکتر محسن سعیدی معاون دانشجویی دانشگاه رازی، دکتر جهانگیر کرمی دبیر علمی همایش و رئیس مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه رازی) و سرهنگ محمدرضا آمویی معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمانشاه از دیگر برنامههای این همایش بود.
گفتنی است در اختتامیه این همایش نیز کیوان گلاوری دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به ایراد سخنرانی پرداخت و از اعضای فعال کانون همیاران سلامت دانشگاه رازی تقدیر به عمل آمد.
ل. م ۵۴/ ر. ب ۴۵