به همت پژوهشگران دانشگاه بیرجند صورت گرفت:
ثبت پروژه بینالمللی بهبود کارآیی سامانههای آب شیرینکن آب لب شور برای مصارف کشاورزی

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه بیرجند، دکتر پوررضابیلندی، عضو هیئت علمی گروه آموزشی علوم و مهندسی آب دانشگاه بیرجند به همراه تیم پرتلاشی از اعضای هیئت علمی، در راستای ایجاد ارتباط با دانشگاهها، سازمانها و مراکز پژوهشی علمی بینالمللی به منظور شناساندن ظرفیتها و توانمندیهای دانشگاه بیرجند، گسترش همکاریهای دو جانبه آموزشی، پژوهشی و فناوری با کشورهای جهان، همکاری در تبادل استاد و دانشجو با خارج از کشور و ارتقای رتبه دانشگاه در پایگاههای ملی و بینالمللی، پروژهای را با عنوان "بهبود کارآیی سامانه های آب شیرین کن آب لب شور برای مصارف کشاورزی (گیاه زعفران) " با همکاری چندین مؤسسه و دانشگاه بینالمللی از آلمان و قطر به ثبت رساند.
بر اساس این گزارش، دانشگاه بیرجند در رقابت با دانشگاهها و مؤسسات قدرتمند داخلی و خارجی موفق شد به کنسرسیومی بینالمللی متشکل از دانشگاه صنعتی برلین (جزو ۱۰۰ دانشگاه اول دنیا)، دانشگاه دولتی قطر (تنها دانشگاه دولتی کشور قطر و جزو ۴۰۰ دانشگاه اول دنیا)، و دو موسسه فنی- مهندسی و آموزشی آلمانی وارد شود.
دکتر پوررضا بیلندی، عضو هیئت علمی گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه بیرجند به عنوان مسئول پروژه و نماینده دانشگاه بیرجند (طرف ایرانی پروژه) پیشنهاد برای دعوت دکترمحمدعلی شهیدی، دکترعباس خاشعی سیوکی، دکترمحمدعلی بهدانی و دکترهادی معماریان ۴ نفر از اعضای هیئت علمی گروههای علوم و مهندسی آب، زراعت و اصلاح نباتات و منابع طبیعی و آبخیزداری را به عنوان همکار به رئیس کنسرسیوم داد.
وی ابراز امیدواری کرد که ماحصل این همکاری علمی منجر به انتقال تکنولوژی، یافتن راه حلهای پایدار و اجرایی در خصوص استفاده از آبهای نامتعارف برای کشت زعفران (بهعنوان محصول استراتژیک خراسان جنوبی) و همچنین همکاریهای بعدی در قالب تفاهم نامههایی بین طرفهای این کنسرسیوم گردد.
ل.س ۴۲/ ل.م ۵۴