همزمان با دهه فجر اعلام شد؛
گردش مالی ۷۰ میلیارد تومانی شرکتهای فناور پارک علم و فناوری خلیج فارس

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پارک علم و فناوری خلیج فارس، استان بوشهر در عرصه دانش بنیانها پیشرفت قابل ملاحظهای داشته و در این استان شرکتهای دانش بنیان در سالهای اخیر رشد قابل توجهی داشته است، به طوری که اکنون در مجموعه پارک علم و فناوری خلیج فارس این استان یکهزار و ۳۲۰ فرصت شغلی توسط شرکتهای دانش بنیان و فناور ایجاد شده و با روند روبه رشد راهاندازی این شرکتها در این استان بدون شک این میزان در آینده نزدیک به آماری چشمگیرتر نیز خواهد رسید.
دکتر حسن حبیب سرپرست پارک علم و فناوری خلیج فارس گفت: گردش مالی شرکتهای فناور و دانشبنیان در سال جاری بیش از ۷۰ میلیارد تومان بوده که افزایش قابل توجهی نسبت به سال گذشته داشته است.
وی افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا این روند باعث شد تا شرکتها نتوانند فروش مدنظر خود را داشته باشند با این حال کرونا برای برخی از این شرکتها نیز تبدیل فرصت شد ودر حال حاضر ۳۸ شرکت دانشبنیان در استان بوشهر فعال هستند.
دکتر حبیبی با اشاره به اینکه ۲۸ شرکت از دانش بنیانهای بوشهر در مجموعه پارک علم و فناوری خلیج فارس در بوشهر استقرار دارند، ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون هشت شرکت جدید در پارک علم و فناوری خلیج فارس استان بوشهر مجوز دانش بنیان دریافت کرده اند.
وی یادآور شد: مجموعه پارک علم و فناوری خلیج فارس در استان بوشهر در زمان حاضر ۱۴۶و احد فناور و شرکت دانش بنیان دارد که در زمینههای مختلفی از جمله نفت، گاز، انرژی، زیست فناوری، کشاورزی و صنایع نرم هویت ساز مربوط به صنایع دستی، فرهنگی و هنری فعال هستند.
دکتر حبیبی ادامه داد: شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور استان بوشهر در مجموعه پارک علم و فناوری خلیج فارس، مرکز رشد جامع خلیج فارس بوشهر، مرکز رشد دشتی، دشتستان، کنگان، گناوه استقرار دارند.
وی گفت: هر کدام از مرکزهای یاد شده به عنوان یک پایلوت در یک زمینه خاص متمرکز هستند که برای نمونه مرکز دشتستان در حوزه کشاورزی، مرکز رشد جامع بوشهر یک مرکز عمومی (با فعالیت در زمینههای مختلف) و مرکز دشتی در صنایع نرم هویتساز، فعال هستند.
سرپرست پارک علم و فناوری خلیج فارس اضافه کرد: در چند مرکز رشد استان بوشهر نیز تیمها، هستهها و شرکتهای مختلفی فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: ساختمانهایی که اکنون در مجموعه ۱۹ هکتاری شهرک نیایش در دست احداث هستند یک مجموعه ۱۰ هزار مترمتربعی است که پنج هزار مترمربع آن در اردیبهشت ماه سال جاری با حضور معاون علمی فناوری رئیس جمهوری افتتاح شد.
دکتر حبیبی اظهار داشت: بلوک دیگر این ساختمانها نیز در دست احداث است که پیشرفت نزدیک به ۵۰ درصدی دارد و امید است در تابستان سال آینده فاز دوم طرح جامع عمرانی پارک علم و فناوری خلیج فارس به بهرهبرداری برسد.
*تولید نوعی نانوالیاف التیامبخش زخم
شرکت دانش بنیان نانو فناوری التیام ویرا یکی از شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر نوعی نانو الیاف حاوی دارو را اختراع، تولید و ثبت کردهاست که مشابه خارجی ندارد و اکنون در مرحله دریافت مجوز تولید انبوه قرار دارد.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان اظهار داشت: هرچند در کشورهای چین، آلمان و برخی از کشورهایی اروپایی نمونه فاقد دارویی این الیافها وجود داشته و واردات آن نیز با قیمت بالا و خروج ارز از کشور همراه است اما با نمونه تولید شده در داخل با بهکارگیری دارو روند التیام زخم نیز با سرعت بیشتری انجام میشود.
مریم نجفی اصل افزود: اکنون در برخی از کلینیکهای درمانی تقاضای خوبی برای آن ایجاد شده که با تولید انبوه و معرفی بیشتر محصول میزان تقاضای بیشتری نیز برای آن فراهم خواهد شد.
وی گفت: با توجه به اهمیت طرح، سرمایهگذار برای تولید انبوه نیز جذب شده و با اجرای فاز نخست تولید نانو الیاف حاوی دارو ۱۲ فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم ایجاد خواهد شد.
به گفته نجفی اصل، اکنون روند دریافت مجوز تولید انبوه از طریق سازمان غذا و دارو در حال انجام است که انتظار میرود با شتا بخشی در روند ارائه مجوز ساخت این الیافها هر چه سریعتر عملیاتی شود.
این الیاف اکنون با قیمت بالا از کشورهای خارجی تامین میشود که با تحقق تولید و رسیدن به مرحله صادرات حتی میتواند ارزآوری نیز به دنبال داشته باشد.
*طراحی و تولید تجهیزات ساختمان هوشمند
شرکت زهد سیستم لیان نیز یکی دیگر از شرکتهای دانش بنیان پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر است که تجهیزات ساختمان هوشمند را از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری طراحی و تولید کردهاست.
به گفته بهنام زاهدی فرد مدیرعامل این شرکت، در پنج سال اخیر با پروژههای متعددی که انجام شده این طراحی به نقطه بلوغ رسیدهاست ولی تا رسیدن به ایدهآل مسیری طولانی در پیش دارد.
وی ادامه داد: در استان بوشهر تاکنون ۵۰۰ واحد ساختمان هوشمند توسط این شرکت اجرایی شده و در برخی از استانهای اصفهان و فارس نیز به صورت موردی چند پروژه اجرا شدهاست.
خروجی ساختمان هوشمند برای جامعه افزایش ایمنی ساختمانها در برابر حوادثی مانند آتش سوزی و نشت گاز است و امنیت آن را در برابر سرقت بالا میبرد، همچنین کاهش انرژی مصرفی در کولرهای گازی و افزایش رفاه کنترل پذیری بیشتر و زیبایی برای خانه از دیگر مزایای تجهیزات ساختمان هوشمند است.
زاهدی فرد افزود: هر چند برندهای خارجی این تجهیزات در بازار وجود داشتند و سالهای ۹۴ تا ۹۶ اوج این رقابتها بود ولی با افزایش قیمت دلار سهم این شرکت از بازار افزایش یافت.
وی ادامه میدهد: تمرکز بر تولید با کیفیت و حجم بالا با قیمت مناسب و رقابتی در اولویت نخست این شرکت است ولی از سال ۹۳ از همان ابتدای کار علاوه بر دریافت پروژه و تولید، نصب و راهاندازی انجام شدهاست.
شرکتهای دانش بنیان به لحاظ ارزآوری مناسب این روزها از اهمیت ویژهای برخوردار شدند و با تولیدات خود توانستند با شکست حلقههای زنجیر تحریم محصولات خود را به بازارهای هدف در اقصی نقاط دنیا برسانند و موفق به ایجاد فرصتهای شغلی متنوعی در عرصههای مختلف شدهاند.
س.س ۵۱/ ل.م ۵۴