در راستای شتابدهی اقتصاد دانشبنیان صورت گرفت؛
انعقاد تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه صنعتی خاتم الانبیای بهبهان و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه صنعتی خاتم الانبیای بهبهان، دکترسورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در رأس هیئت متشکل از معاونان نوآوری و ستادهای فناوریهای راهبردی خود و رئیس صندوق توسعه ملی، استاندار خوزستان و معاونان و رئیس پارک علم و فناوری استان خوزستان از زیست بوم کار آفرینی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیای بهبهان بازدید کرد.
دکتر ستاری در این بازدید از نزدیک در جریان پیشرفتها و جزئیات برنامه جامع کارآفرینی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیای بهبهان قرار گرفت و در ادامه نمایشگاه محصولات فناورانه شرکتها و واحدهای مستقر در مرکز رشد این دانشگاه، طرحهای کارآفرینی دانشگاه، مرکز مهارت آموزی جوار دانشگاهی، و کار آفرینی را مورد بازدید قرار داد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با بیان اینکه در گذشته دانشگاه هابه فعالیت در حیطههایی میپرداختند که ربطی به اهدافمان نداشت، گفت: معتقدم دانشگاه صنعتی بهبهان باید مرجع تغییر در این شهرستان باشد و مردم این منطقه باید حلاوت ناشی از فعالیت دانشگاه را در زندگی روزمره خود ببینند که برای تحقق این امر مراکز رشد نقش مهمی برعهده دارند. برای اینکه بتوانیم استعدادهای مناسب را برای توسعه شرکتهای دانش بنیان پیدا کنیم باید مراکز رشد را توسعه دهیم.
وی افزود: باید بودجه مناسبی برای شرکتهای دانش بنیان لحاظ شود همچنین ملاکهای درستی برای مراکز رشد در نظر گرفته شود و مهمتر از آن تمرکز کاری شرکتهای دانشبنیان باید بر اساس رفع نیاز منطقه و زیست بوم اطراف آن باشد.
دکتر ستاری ادامه داد: ما آمادگی داریم که از شرکتهای دانش بنیان حمایت کنیم و اقدامات لازم برای وصل شدن آنها به سیستم دانش بنیان کشور را انجام دهیم. خوشبختانه فرهنگ توسعه شرکتهای دانش بنیان در کشور به خوبی شکل گرفته و امیدوارم دانشگاه بهبهان منشای تحول در منطقه باشد و جوانهایی که در این شهرستان مشغول تحصیل هستند، بتوانند با کارآفرینی در کشور تحول ایجاد کنند. اگر هدف آموزش دانشگاهها چیز دیگری باشد در واقع راه را اشتباه رفته و باید روش آموزشی خود را اصلاح کنند.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات از طریق صندوق توسعه ملی به شرکتها گفت: تجهیز این شرکتها به امکانات و فناوری نوین مورد توجه ویژه است و استان خوزستان و شهرستان بهبهان در راهاندازی شرکتهای دانشبنیان خوب عمل کردهاند همچنین ظرفیتهای ارزشمندی در این منطقه وجود دارد که باید مورد استفاده قرار گیرد.
دکتر شریعتی استاندار خوزستان نیز با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی خاتم الانبیای بهبهان در زمینه کارآفرینی نسبت به دانشگاههای دیگر استان پیشگام است و اقدامات مؤثری در این زمینه انجام داده است افزود: این دانشگاه صنعتی اگرچه سابقه زیادی نداشته و دانشگاهی جوان و رو به رشد است اما به واسطه زیرساختها و سرمایههای انسانی که در این شهرستان وجود دارد توانسته پلههای ترقی و توسعه را خیلی سریع طی کند. این دانشگاه نسل سومی در سالهای اخیر متناسب با ظرفیتهای منطقه، همواره به سمت کارآفرینی گام برداشته است.
وی افزود: با توجه به انگیزه مدیران، اعضای هیئت رئیسه و دانشجویان این دانشگاه و فضایی که در آن حاکم است بحث کارآفرینی، مشتری مداری و ارتباط با صنعت همواره مدنظر این دانشگاه بوده که در این زمینه عملکرد خوبی داشتند. امیدواریم حضور دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در این دانشگاه، منشأ خیر و گشایش در کار شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علمی و فناوری باشد.
استاندار خوزستان گفت: خوشبختانه مسئولان شهرستان در زمینه کارآفرینی درکنار این دانشگاه هستند و امیدواریم با حمایتهای معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، شاهد رشد دانشگاه صنعتی بهبهان و شرکتهای دانش بنیان باشیم و متناسب با نیاز و ظرفیتهای استان در زمینه استارتاپ ها و کارآفرینی گام برداریم.
وی ادامه داد: تلاشهایی که در زمینه کارآفرینی در دانشگاه بهبهان انجام شده قابل تقدیر است.
دکتر شریعتی با بیان اینکه کارآفرینی، راه میانبری برای جهش در زمینه تکنولوژی و توسعه دانشگاههای نسل سوم است گفت: به واسطه این رویکرد، صنعت و دستگاههای اجرایی به سوی دانشگاهها سوق مییابند.
در حاشیه این بازدید تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه صنعتی خاتمالانبیای بهبهان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور ارتقای امنیت نوآوری و شتابدهی اقتصاد دانشبنیان در این شهرستان و تولید ثروت از طریق افزایش توانمندی فناوری و نوآوری و ایفای نقش اجتماعی دانشگاه به امضای طرفین رسید.
براساس این تفاهمنامه، به منظور الگوسازی نقش دانشگاه در زیست بوم علم و فناوری بهبهان برای توسعه اقتصاد دانش بنیان منطقه و به عنوان پایلوت ملی، برنامهای پنج ساله در قالب نقشه راه تدوین میشود. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی بهبهان براساس نقشه راه زمینه تحقق اهداف این تفاهنامه را در برنامههای بودجه و عملیاتی سالیانه خود لحاظ کرده و با همکاری هم اجرا میکنند.
گفتنی است مدت این تفاهمنامه از تاریخ امضا به مدت پنج سال است که تمدید، ادامه آن برای گامهای بعدی، بازنگری، اصلاح و تغییرات اساسی در مفاد آن با توافق نمایندگان طرفین امکانپذیر است.
ل. س ۴۲/ ل. م ۵۴