به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از مجتمع آموزش عالی گناباد، دکتر مجتبی باغبان پژوهشگر و عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک مجتمع آموزش عالی گناباد در این خصوص گفت: در این پژوهش به منظور دستیابی به این مهم ابتدا یک سازه گردان برای نیروگاه خورشیدی طراحی گردید تا زاویه پنل خورشیدی پیرو موقعیت ظاهری خورشید در آسمان در طول روز و همچنین در طول سال تغییر کند. به نحوی که امتداد تابش خورشید همیشه عمود بر سطح پنل باشد.
وی افزود: معمولترین روش تولید جریان الکتریسیته از انرژی خورشید استفاده از فناوری فتوولتائیک میباشد. توان تولیدی پنل خورشیدی وقتی به مقدار بیشینه خود میرسد که بیشینه تابش را دریافت کند و این مقدار در زاویه تابش عمود بر صفحه پنل اتفاق میافتد.
دکتر باغبان با بیان اینکه نمونه آزمایشگاهی این ساختارگردان در مجتمع آموزش عالی گناباد طراحی شده است تصریح کرد: از مهمترین مزیتهای این طرح میتوان به افزایش ۲۰ درصد توان تولیدی نیروگاه در مقایسه نیروگاه با سازه ثابت اشاره کرد. این افزایش تولید توان به خصوص در زمان پیک، سبب افزایش نرخ بازگشت سرمایه نسبت به سازههای ثابت می گردد. برآورد اولیه حاکی از آن است که بازگشت سرمایه نیروگاه فتوولتاییک با سازه گردان یکسال کمتر از نیروگاه با سازه ثابت است.
وی افزود: با توجه به هماهنگی های به عمل آمده، مقدمات نصب نیروگاه فتوولتاییک ۵کیلوواتی با سازه گردان در شهرستان خلیل آباد خراسان رضوی انجام پذیرفته است و این طرح در مدت ۳ ماه اجرا خواهد شد.
س.س ۵۱/ ل.م ۵۴