دانشگاه رازی؛ دارای بالاترین میزان تولیدات علمی غرب کشور

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه رازی، دکتر چقامیرزا با اشاره به اهداف، اقدامات و خروجی طرح هدفمندسازی پایاننامهها و پژوهشهای تقاضا محور گفت: بررسی و حل مشکلات در زمینههای مختلف کشاورزی، صنعت، تجارت از مهمترین اهداف است، غالباً طرحها جنبه کاربردی پیدا نمودهاند و سبب ارتباط میان بخشهای خصوصی و دولتی با دانشگاهها میگردد.
وی با اشاره به استقبال خوب اعضای هیأت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی از پژوهشهای تقاضا محور گفت: ثبتنام طرحهای تقاضامحور و پایاننامههای دانشجویی از طریق سیستم گلستان، در قسمت طرحهای پژوهشی انجام میشود، معمولاً طرحهایی که از معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تاییدیه لازم را کسب نمودهاند ثبت میشود.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه رازی راهاندازی مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه رازی و حمایت از شرکتهای مستقر در آن با مبنای علمی را از اقدامات صورت گرفته در خصوص ارتباط صنعت و دانشگاه عنوان کرد و گفت: پژوهشها باید تقاضا محور و کاربردی باشند و سلایق مخاطبین باید مورد توجه پژوهشگران قرار گیرد تا شاهد توفیقات بیشتری در عرصه پژوهش باشیم.
دکتر چقامیرزا سپس به جایگاه پژوهش در علوم انسانی اشاره کرد و افزود: ۶۰ درصد دانشجویان کشور، در رشتههای علوم انسانی تحصیل میکنند، بیش از نیمی از مجلات علمی-پژوهشی کشور مربوط به علوم انسانی است و بیشترین آمار بیکاری در فارغالتحصیلان این رشتهها است این وضعیت نشان میدهد که مشکلات کشور، بیشتر ریشه در علوم انسانی دارند و به همین دلیل برای رشد و بالندگی کشور، باید به آن توجه ویژه داشته باشیم.
وی افزود: علیرغم اینکه بیشترین نیازهای کشور، مرتبط با علوم انسانی است و از طرفی بیشترین فارغالتحصیلان هم در علوم انسانی هستند، برقراری نسبت بین نیاز و امکانات، یک مدیریت توانا میطلبد ومشکل علوم انسانی از حیث محتوا این است که متناسب با فرهنگ و اندیشه ایرانی- اسلامی نیست.
دکتر چقامیرزا بیان کرد: مسائلی از این دست نشان میدهد که ما تقریباً هیچگونه تحول و کار مداومی در رشتههای علوم انسانی نداشتهایم در حالی که در دنیا، هر پنج سال یک تحول عظیم در بخش علوم انسانی رخ میدهد، ما از این مسائل دور هستیم این در حالی است که تلاش ۱۰ سال اخیر اندیشمندان ایران اسلامی برای ادبیات و پیشینه ارزشمند فرهنگ و انقلاب، نتوانسته جایی در منابع و سرفصلهای علوم انسانی پیدا کند.
وی پژوهش را آغاز راهی برای دسترسی فناوری دانست و با اشاره به معیارهای انتخاب پژوهشگران برتر دانشگاه گفت: شیوهنامه انتخاب پژوهشگر برتر در دانشگاه رازی هر ساله توسط شورای پژوهشی دانشگاه بروزرسانی میگردد و شامل فعالیتهای ثبت شده در سامانه پژوهشی گلستان بر اساس بندهای مقاله، طرح، کتاب، اختراع است و بر این اساس پژوهشگر برتر دانشگاه، دانشکده، گروه و نیز پژوهشگر جوان انتخاب میشود.
دکتر چقامیرزا درخصوص وضعیت پژوهشی دانشگاه اظهار داشت: در حال حاضر دانشگاه رازی در پایگاههای استنادی اسکوپوس و WOS بالاترین میزان تولیدات علمی را در غرب کشور دارد شاخص «اچ» دانشگاه رازی عدد ۹۸ است که رتبه ۸ را در بین دانشگاههای کشور دارد در حال حاضر ۲۰ عضو هیأت علمی دانشگاه دارای شاخص «اچ» بالای ۱۵ در پایگاه WOS هستند سه عضو هیأت علمی دانشگاه نیز در زمره دانشمندان یک درصد برتر جهان قرار دارند.
وی ادامه داد: دانشگاه رازی در نظامهای رتبهبندی وضعیت مناسبی دارد. در نظام رتبهبندی لایدن برای دومین سال متوالی رتبه ۱۲ را در بین دانشگاههای جامع کسب کرده است. در ارزیابی نظام رتبهبندی بینالمللی ISC در بین ۱۰ دانشگاه جامع کشور قرار گرفته و در رتبه بندی یواسنیوز رتبه ۱۱ را در بین دانشگاههای جامع کسب کرده است. در نظام رتبهبندی وبومتریک دارای رتبه ۱۴ هستیم و با توجه به اقداماتی که اخیراً صورت گرفته است پیشبینی میشود وضعیت دانشگاه در این نظام رتبهبندی بهبود یابد. دانشگاه رازی اخیراً برای نخستین بار در نظام رتبهبندی تایمز قرار گرفته و رتبه ۹ را در بین دانشگاههای جامع کسب کرده است.
دکتر چقامیرزا افزایش تعداد و مساحت آزمایشگاههای آموزشی و تحقیقاتی، رشد تعداد واحدهای مستقر در مرکز رشد و شرکتهای دانشبنیان، افزایش تعداد و مبلغ طرحهای پژوهشی، حمایت از نشریات، افزایش سهم مشارکت دانشگاه در چاپ کتاب اعضای هیأت علمی، افزایش مبلغ اختصاصیافته برای پژوهانه اعضای هیأت علمی را از توفیقات ارزشمند در دانشگاه رازی برشمرد.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه رازی ارتقای پژوهش در عرصه کاربردی و توسعهای برای حل مشکلات کشور، استان و دانشگاه، تشکیل گروهها و مراکز تحقیقاتی، ارتقای کمی و کیفی ظرفیت پژوهشی و بهرهگیری بهینه از ظرفیتهای موجود، تقویت انتشارات و نشریات دانشگاه و تامین تجهیزات مورد نیاز جهت پیشبرد امور را از جمله برنامههای برای ارتقاء سطح پژوهشی دانشگاه عنوان کرد.
س.س ۵۱/ ل.م ۵۴