به منظور پیشگیری از گسترش بیماری کرونا انجام شد؛

ضدعفونی بیمارستان‌ها و اماکن عمومی با استفاده از فناوری پلاسما توسط موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی

۰۶ فروردین ۱۳۹۹ | ۱۰:۰۶ کد : ۵۳۸۳۸ دستاوردهای پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری
تعداد بازدید:۷۳۹
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به منظور پیشگیری از گسترش بیماری کوید-۱۹، با استفاده از فناوری پلاسما اقدام به ضد عفونی بیمارستان‌ها و اماکن عمومی در تهران و مشهد کرده است.
ضدعفونی بیمارستان‌ها و اماکن عمومی با استفاده از فناوری پلاسما توسط موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، این موسسه در راستای ایفای نقش خود در تحقق اهداف پویش ملی "مبارزه با کرونا" و همچنین بهره‌گیری از آخرین تکنولوژی‌های موجود در دنیا در این زمینه اقدام کرده است‌.
فناوری پلاسما در زمینه‌های مختلف از جمله کشاورزی و صنایع غذایی و پزشکی کاربردهای گسترده‌ای دارد.
یکی از فرآورده‌های این مرکز، تولید آب شارژ شده در فضای پلاسمایی است که حاوی مقادیر قابل توجهی هیدروژن پراکسید و پراستیک اسید می‌باشد.
براساس مستندات سازمان جهانی بهداشت، این دو ماده خاصیت کشندگی بسیار بالایی بر ویروس‌ها و از جمله ویروس کرونا دارند.
در راستای مبارزه با گسترش ویروس کرونا، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی آمادگی خود را جهت گندزدایی از کانون‌های ویروس کرونا و نیز جلوگیری از گسترش آلودگی از مکان‌هایی مانند بیمارستان‌ها و اماکن عمومی به استانداری خراسان رضوی اعلام نمود. به‌دنبال این اعلام رسمی، تقاضاهای متعددی از بیمارستان‌ها و مناطق مختلف شهرداری‌های پایتخت و شهر مشهد دریافت شد.
تاکنون عملیات گندزدایی با آب پلاسمایی در بیمارستان‌های شهدای یافت آباد و نیروی هوایی تهران، میادین میوه و تره‌بار در مناطق مختلف شهرداری تهران (۵ و ۱۸) و نیز ساختمان‌های استانداری خراسان رضوی به صورت رایگان انجام شده است.
این مؤسسه آمادگی دارد با مشارکت دستگاه‌های متقاضی، ضدعفونی مکان‌های مورد نظر را انجام دهد.
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، به عنوان تنها مؤسسه تحقیقاتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه علوم و صنایع غذایی، در سال ۱۳۹۷ با مشارکت بخش خصوصی، مرکز تحقیقات و خدمات پلاسمایی را در زمینه ارائه خدمات فناوری نوین پلاسما راه‌اندازی نمود.
گفتنی است مرکز تحقیقات و خدمات پلاسما در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مجهز به سیستم‌های پلاسمایی شامل پلاسمای تحت خلاءPECVD، PVD ، DBD وDLC، خدمات پژوهشی و فنی مهندسی را به صنایع غذایی، پزشکی و دارویی کشور ارائه می‌دهد.
ل.م ۵۴


( ۱۰ )