معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم اعلام کرد:
راهاندازی سامانه پیوند پایاننامهها با نیاز دستگاهها؛ در راستای هدفمندکردن پایاننامههای تحصیلات تکمیلی

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، درمیزگرد تخصصی طرح تحول همکاری دانشگاهها و موسسات پژوهشی و فناوری با جامعه و صنعت که عصر امروز (چهارشتبه) در حاشیه نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاهها و پژوهشگاه ها برگزار شد، دکتر برومند با اشاره به راهاندازی سامانه اجرایی تقاضا و عرضه فناوری و پژوهش (ساتع) افزود: این سامانه در راستای اجرای بند (ط) تبصره ۹ قانون بودجه کشور پیادهسازی شده و محوریت فعالیت آن، مدیریت پژوهشهای دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای حل مشکلات جامعه است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به طرح سازوکار تامین اعتبار پژوهشی (ستاپ) در سامانه ساتع گفت: سازوکار اجرایی تامین مالی مشمول چهار حوزه علوم انسانی و هنر، فنی و مهندسی، کشاورزی و دامپروری و علوم پایه میشود و فرایند تامین مالی پژوهشها با مشارکت وزارت علوم و دستگاههای دولتی و شرکتهای غیر دولتی خواهد بود.
وی افزود: شرکتهایی که از بودجه دولتی استفاده میکنند، اولویتهای پژوهشی خود را در سامانه ساتع ثبت میکنند، ضمن آنکه دانشجویان تحصیلات تکمیلی با مدیریت استاد راهنما و تایید دانشگاه محل تحصیل، پروپوزالهای خود را برای انجام تحقیقات مورد نیاز شرکتهای تولیدی صنعتی ارائه میدهند.
دکتر برومند با تشریح فرآیند تصویب اعتبارات پژوهشی این طرح گفت: اعضای هیئت علمی شخصاً میتوانند وارد سامانه شده و از میان اولویتهای اعلام شده، طرح یا طرحهایی را برای پژوهش انتخاب کنند و تایید نهایی درخواستها توسط معاونت پژوهش و فناوری دانشگاهها و پژوهشگاهها انجام میشود.
وی افزود: در صورت نهایی شدن پروژهها، ۶۰ درصد مبلغ قرارداد به دانشجویان پرداخت میشود که در راستای حمایت مالی از دانشجویان و نهادینه کردن فرهنگ پژوهش تقاضامحور در کشور گام مناسبی است.
دکتر برومند این سامانه را گامی در جهت پیوند میان پایاننامهها و رسالههای تحصیلات تکمیلی با نیازهای پژوهشی سازمانها و در نهایت حل مشکلات کشوربا استفاده از نیروهایی داخلی دانست و گفت: این پیوند با یک پایگاه روزآمد و جامع از تقاضای پژوهش و عرضه پژوهش پشتیبانی میشود و سازمانها میتوانند در این سامانه، درخواستها و حمایتهای خود را بارگذاری کنند.
ر.ب ۴۵/ ل.م ۵۴/ ع.ع ۵۷