وزیر علوم در آیین بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری در پژوهشگاه علوم انسانی تأکید کرد:
لزوم توجه بیشاز پیش به پژوهشهای راهبردی در حوزههای علوم انسانی

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، در این آئین که ظهر امروز (شنبه) در محل پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، دکتر غلامی بابیان اینکه علوم انسانی فراهمآورنده مرجعی است که الگوهای معطوف به همدلی را در جامعه ایجاد میکند، اظهار داشت: اولویت علوم انسانی باید مشارکت مؤثر در تثبیت فرهنگ نقد و گفتوگو در جامعه باشد زیرا جامعه ما بهواسطه حضور خردهفرهنگهای مختلف از فرصت بینظیری برای تبیین اندیشههای مختلف بهرهمند است.
وزیر علوم با تأکید بر واقعبینانهتر شدن هدفگذاری در علوم انسانی برای تقویت بومیسازی و مسالهیابی پژوهشی در این حوزه افزود: جامعه ایرانی بهواسطه سابقه تمدنی درخشان، این ظرفیت را دارد که بنیانهای هویتی پایدار ایجاد کند. جامعه ما به تقویت اصول گفتوگوی مودتآمیز و مبتنی بر تفاهم نیاز دارد چراکه این روش، ثمرات گرانقدری برای جامعه دارد.
وی افزود: در دنیای معاصر، ابعاد حقوق شهروندی نیز در زمره مسائل علوم انسانی است و هر عضو جامعه برای اینکه موقعیت خویش را در نظام اجتماعی و سلسلهمراتب فعالیتهای معطوف به پیشرفت درونی کند، در درجه اول نیازمند است تا درک روشنی از وضعیت خود به دست آورد.
دکتر غلامی در ادامه بابیان اینکه پژوهش، ستون بنیادی پیشرفت هر جامعه محسوب میشود و هدف هفته پژوهش اهتمام به ارج نهادن به دستاوردهای پژوهش است، اظهار داشت: یکی از اهداف هفته پژوهش، غفلت نکردن از پژوهشگران بوده و این امر در سالهای گذشته نتایج خوبی به دنبال داشته و پژوهشگاه علوم انسانی نیز نهاد بنیادی در این رشته است و جایگاه معرفتی والایی دارد.
وی با تأکید بر تربیت نیروهای کارشناس و متخصص برای تحقیق در زوایای مختلف آسیبهای اجتماعی و ارائه راهحلهای عملی و هدفمند در حوزههای مختلف علوم انسانی گفت: تدوین پرسشهای شفاف در خصوص چیستی این آسیبها و راهحلهای رفع آنها ازجمله اولویتهای دیگری است که لازم است دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی به آن اهتمام ورزند.
وزیر علوم بابیان اینکه با تکیهبر دستاوردهای پژوهشهای کاربردی و راهبردی بینرشتهای علوم انسانی میتوان برای کاهش آسیبها اقدامات مؤثری انجام داد، افزود: باید در مسیر رفع آسیبهای اجتماعی مختلف که امروزه جامعه ما درگیر آن است، گام برداشت؛ چراکه وجود و گسترش آسیبهای اجتماعی بزرگترین مسئلهای است که جامعه در مسیر حفظ قوام خویش با آن روبرو میشود.
وی بابیان اینکه پژوهشگاه علوم انسانی یکی از نهادهای معتبر علمی است، گفت: در این راستا پژوهشگاه علوم انسانی توانسته از پژوهشهای علمی به پژوهشهای کاربردی برسد و باید گفت که پژوهشگران علوم دیگر نیز به پژوهشهای علوم انسانی نیاز دارند.
در ادامه این آئین با حضور وزیر علوم از جدیدترین طرحهای پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی رونمایی شد و پژوهشگران نمونه این پژوهشگاه مورد تقدیر قرار گرفتند.
ر. ب ۴۵/ ل. م ۵۴/ ع. ع ۵۷