در راستای اعمال مدیریت سبز صورت گرفت؛

ترویج کشت انتظاری سیب‌زمینی توسط دانشگاه کردستان

۱۵ مرداد ۱۳۹۸ | ۰۹:۰۶ کد : ۴۹۱۹۵ دستاوردهای دانشگاه ها
تعداد بازدید:۱۲۶
ترویج کشت انتظاری سیب‌زمینی در راستای اعمال مدیریت سبز، در دشت‌های قروه و دهگلان توسط دانشگاه کردستان انجام شد.
ترویج کشت انتظاری سیب‌زمینی توسط دانشگاه کردستان

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه کردستان، دکتر فرزاد حسین پناهی عضو هیئت‌علمی گروه زراعت دانشگاه کردستان و مجری این طرح گفت: در دشت دهگلان و قروه سالانه حدود ۹ هزار هکتار کشت سیب‌زمینی داریم که در فصل بهار کشت می‌شود و هر هکتار بین ۱۰ تا ۱۲ هزار مترمکعب آب مصرف می‌کند.

وی افزود: ایده کشت انتظاری یا کشت پاییزه سیب‌زمینی به مدت شش سال در دانشگاه کردستان اجرا شد و به دلیل کشت در فصل پاییز، بخشی از آب موردنیاز از منابع آب سبز (با بارش باران و برف) تأمین و منجر به صرفه‌جویی ۳۰ تا ۵۰ درصدی در مصرف آب می‌شود.

دکتر حسین پناهی عنوان کرد: به‌منظور پیاده‌سازی این ایده در دشت‌های قروه و دهگلان جلسه توجیهی برای کشاورزان پیشرو این مناطق برگزار شد و شرایط کشت، مدیریت و برداشت محصول برای آن‌ها تشریح شد.

عضو هیئت‌علمی گروه زراعت دانشگاه کردستان این برنامه دانشگاه را اقدامی در راستای مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌های نسل چهارم مبنی بر ارائه خدمات اجتماعی عنوان کرد و آن را اقدامی مفید برای کشاورزان دانست.

وی با تأکید بر اینکه این نوع کشت موجب صرفه‌جویی در مصرف آب خواهد شد، گفت: دانشگاه کردستان پس از دریافت نتیجه قطعی، ایده را به مرحله کاربردی رسانده و اقدام به ترویج این نوع کشت در بین کشاورزان کرده و خوشبختانه کشاورزان نیز به‌خوبی از کلاس‌های ترویجی استقبال کرده و تمایل به انجام این نوع کشت دارند.

دکتر حسین پناهی با اشاره به اینکه ایده و طرح اصلی و مالکیت فکری آن متعلق به دانشگاه کردستان است افزود: این طرح چون از منابع آب سبز استفاده می‌کند، فشار وارده بر منابع آب‌های زیرزمینی را کاهش می‌دهد چراکه سیب‌زمینی جزء محصولات آب ‌بر است و با این کار بین ۳۰ تا ۵۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد شد درنتیجه کشاورزان با مصرف ۵ تا ۷ هزار مترمکعب آب در هکتار, می‌توانند کشت را به عمل بیاورند.

ل. م ۵۴