معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تاکید کرد؛
دستیابی به توسعه همگن کشور با همکاری مجموعه حاکمیتی و آموزش عالی

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پارک علم و فناوری گلستان، دکتر برومند در آئین تکریم و معارفه رئیس پارک علم و فناوری گلستان که در محل تالار شهید مطهری دانشگاه گلستان برگزار شد، گفت: در سنوات گذشته عمده فعالیتهای وزیران علوم در راستای توسعه آموزش بود تا کمبود نیروی انسانی در کشور برطرف شود.
وی افزود: در سالهای ۶۰ الی ۷۰ وزارت علوم به تحصیلات تکمیلی روی آورد اما از دهه ۷۰ به بعد اقدامات پژوهشی مورد توجه قرار گرفت و در دهه ۸۰ پارک علم و فناوری به آن اضافه شد.
دکتر برومند ادامه داد: از این زمان به بعد میل به توسعه و فناوری شکل گرفت و در دهه ۹۰ شرایط خوبی در این زمینه بر کشور حاکم شد.
وی با بیان اینکه فناوری چند شاخهای بوده و محصولاتی پیچیده دارد، خاطرنشان کرد: همگرایی خاصی در دنیا شکل گرفته و دانشگاههای بزرگ واحدهای کوچک خود را با هم ادغام کرده و واحدهای بزرگ به وجود میآورند و در کنار آنها به کارآفرینی و تجهیز امکانات برای دانشجویان خود توجه میکنند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم عنوان کرد: اکنون صنعت فولاد و پتروشیمی اشتغالزایی نمیکند، بلکه بخشی از کارآفرینان هستند که با نوآوری خود جامعه را متحول میکنند.
دکتر برومند تصریح کرد: در شرایط فعلی کشور اگر چشم انتظار بودجه دولتی باشیم توسعه ممکن نمیشود، بلکه باید از حداقل امکانات نهایت بهره را کرد و از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرد.
وی بیان کرد: استان گلستان به لحاظ قابلیتها و توانمندی، جزء استانهای مطلوب کشور بوده و برای تحقق چشماندازها باید برنامه داشته باشد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم متذکر شد: در این استان نیروی انسانی باهوش و سایر عناصر برای توسعه فراهم است و باید از ظرفیتهای موجود به نحو شایسته استفاده کرد.
در ادامه دکتر مهدی غفاری، رئیس پارک علم و فناوری گلستان اظهار داشت: ۱۶ درصد مردم دنیا در ۵۵ کشور زندگی میکنند که جامعه مرفهی را تشکیل داده و ۸۰ درصد دانش دنیا را تولید میکنند.
دکتر غفاری افزود: نرخ رشد دانش در کشور به نسبت سالهای قبل بهتر شده اما ارتباط آن با تولید ثروت هنوز رضایتبخش نیست.
وی خام فروشی را معضل کشور دانست و تصریح کرد: در گذشته نیروی انسانی مهم و تأثیرگذار بوده ولی امروزه سرمایه انسانی در اولویت است.
دکتر غفاری گفت: از اثرات منفی عدم توجه به بخش علم و فناوری مهاجرت نخبگان، نداشتن نشاط و شادابی در بین جوانان و نوآوران است.
رئیس جدید پارک علم و فناوری گلستان با بیان اینکه موتور محرکه اقتصاد در دنیا شرکتهای کوچک هستند، تصریح کرد: بیش از ۹۰ درصد از اقتصاد دنیا به شرکتهای کوچک تعلق دارد و این رقم در کشور ما ۹۶ درصد است.
وی اظهار کرد: معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و صندوق نوآوری و شکوفایی ردیف بودجهای خوبی برای حمایت از پارکهای علم و فناوری دارد که میتوان از این فرصت نهایت بهره را برد.
دکتر غفاری تأکید کرد: باید مراکزی در استان گلستان برای مراجعه ایدهپردازان ایجاد شود تا به آنها در زمینههای مختلف مشاوره دهد.
وی گفت: استان گلستان هنوز به حداقلهای امکانات اکوسیستم نوآوری نرسیده و مسئولان باید حمایت ویژهای به پارک این استان داشته باشند.
در پایان این مراسم، ضمن تقدیر از خدمات دکتر موسی حسام، حکم ریاست پارک علم و فناوری گلستان به دکتر مهدی غفاری اعطا شد.
گفتنی است در این آیین دکتر مهدی کشمیری مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، مهندس نذیری، معاون استاندار گلستان، روسای دانشگاهها و مدیران شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور استان نیز حضور داشتند.
ل.م ۵۴/ ع.ع ۵۷