وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع جوانان استارتاپی در پارک علم و فناوری کردستان خبر داد:
انجام اقدامات زنجیرهای برای رونق استارت آپها/ سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیاردی وزارت ارتباطات در صندوقهای خطرپذیر با وجوه اداره شده

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پارک علم و فناوری کردستان، در ابتدای این نشست دکترسعیدی رئیس پارک علم و فناوری کردستان گزارشی مختصر از فعالیتهای پارک در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه کرد.
وی با اشاره به اینکه بیش از 60 درصد شرکتها و واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری کردستان در این حوزه فعال هستند، گفت: از 50 شرکت فعال در حوزه فاوا در این پارک 37 شرکت محصولات خود را تجاری سازی کرده و برخی نیز صادراتی به کشورهای هدف داشتهاند.
دکترسعیدی میزان فروش این شرکتها را بیش از 112 میلیارد ریال و صادرات آنها را در سال گذشته بیش از 124 هزار دلار اعلام کرد.
رییس پارک علم و فناوری کردستان با اشاره به اینکه استان کردستان استانی مرزی و دور از مرکز است اعلام کرد: با همه محرومیتها و مشکلاتی که به دلیل فاصله از مرکز تحمل میکنیم، اما استعدادهای نابی در حوزه فاوا در استان وجود دارد که در صورت حمایتهای مادی و معنوی میتوانند زمینه ساز رونق و شکوفایی استان و حتی کشور شوند.
در ادامه دکترآذری جهرمی با تشکر از فعالیتهای پارک علم و فناوری کردستان به خصوص در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه سرمایهگذاری در عرصه فناوری اطلاعات در استان کردستان جواب میدهد، گفت: توسعه زیرساختهای ارتباطی بزرگترین کمک دولت برای کسب و کارهای نوپا در این استان است.
وی افزود: با توجه به اینکه 30درصد جمعیت استان کردستان روستایی است، توسعه ارتباطات در این روستاها برای بازار کسب و کارهای نوپا بسیار مهم است چرا که مزیت کسب و کارهای نوپای این استان بازارهای محلی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه در یک سال ونیم گذشته پوشش های دسترسی در شهرهای استان کردستان توسعه یافته، تاکید کرد: با برنامه هایی که برای توسعه روستایی در نظر گرفته شده، برای پوشش روستایی و جاده ای ارتباطات جهش خوبی ایجاد می شود.
دکترآذری جهرمی از طراحی زنجیرههایی برای حمایت و توسعه استارت آپها توسط وزارت ارتباطات خبر داد و گفت: برای رفع مشکلات بیمه، مالیات و سرمایهگذاری در استارت آپها آیین نامه نوآفرین توسط وزارت ارتباطات تدوین و در هیات دولت به تصویب رسید.
وی حلقه دوم را آموزش نیروی انسانی در این حوزه بیان کرد و افزود: به همین منظور سازمان فناوری اطلاعات مسوولیت دوره های آموزشی و ارتقای سطح دانش برای فعالان این حوزه را بر عهده گرفته است.
دکتر آذری جهرمی ایجاد تقاضا در بازار را یکی دیگر از برنامه های وزارت ارتباطات در این حوزه عنوان کرد و گفت: پروژه هایی مانند شهر و پارک هوشمند و سلامت الکترونیکی می توانند به ایجاد بازار در این حوزه کمک کنند.
وی از دریافت مجوز برای سرمایه گذاری وزارت ارتباطات از وجوه اداره شده خود در صندوق های خطر پذیر خبر داد و افزود: تا ۱۰۰ میلیارد تومان در این بخش امکان سرمایه گذاری برای حمایت از کسب و کارهای نو پا وجود دارد.
دکترآذری جهرمی از راه اندازی سامانه ای برای زنجیره حمایت ها از کسب و کارهای نوپا در آینده نزدیک خبر داد و گفت: با رونمایی از این سامانه و ایجاد رشد اقتصادی در این حوزه امیدواریم بتوانیم ۶۸ هزار اشتغال شناسنامه دار تا پایان سال جاری ایجاد کنیم.
وی که قبل از این جلسه از فعالیت استارت آپها در پارک علم و فناوری استان کردستان بازدید کرده بود، فعالیت این کسب وکارها را نتیجه طرح تکاپو در سال گذشته بیان کرد و از جوانان خواست هیچ مانعی را برای پیشرفت در برنامههای خود در این حوزه نبینند.
براساس این گزارش، در ابتدای این جلسه برخی از فعالان استارتاپی مسائل و مشکلات خود را با وزیر ارتباطات مطرح کردند.
همچنین در این نشست پیشنهاد شهر هوشمند سنندج، موضوع نگه داشت نیروی انسانی در حوزه نرمافزاری و امکان شرکت در فرصتهای مطالعاتی مطرح شد.
ل.س42/ل.م54