در راستای گسترش همکاریهای مشترک صورت گرفت؛
انعقاد تفاهمنامه همکاری بین پارک علم و فناوری کردستان و دانشگاه کردستان

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل ازپارک علم و فناوری کردستان، ایجاد ارتباط علمی و فناوری برای ارتقا سطح مبادلات علمی، پژوهشی و فناوری، رشد هرچه بیشتر ابعاد خوداتکایی و کارآفرینی در میان دانشجویان، برگزاری دورههای آموزشی، سمینارهای علمی و کارگاههای آموزشی مشترک، ایجاد بسترهای لازم برای بازدیدهای کیفی از امکانات و دستاوردهای پارک و دانشگاه، استفاده از امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی موجود و استفاده از امکانات رفاهی موجود طرفین از مفاد این تفاهمنامه همکاری میباشد.
دکتر سعیدی رییس پارک علم و فناوری کردستان، در نشست هماندیشی پارک علم و فناوری کردستان و این دانشگاه بر ضرورت افزایش تعاملات و همکاریهای مشترک تأکید و این دو نهاد را به حلقههای زنجیری توصیفی کرد که در صورت اتصال نداشتن به یکدیگر از کارایی لازم برخوردار نیستند.
وی با بیان اینکه عزم پارک و دانشگاه برای فراهم نمودن شرایط همکاری موثر نقطه قوتی برای بهبود فضای کسبوکارهای مبتنی بر دانش و نوآوری و رصد دانشجویان خلاق و صاحب ایده می باشد، گفت: افزایش این ارتباط همچنین موجب بهرهگیری از ظرفیت اعضای هیات علمی در موضوع شرکتهای دانش بنیان استان میشود.
دکتر سعیدی بر تشکیل کمیتههای دو جانبه برای تدوین برنامه، بررسی شرایط همکاریهای دوجانبه، اعطای امتیاز به اعضای هیات علمی در آیین نامه ارتقا و اجازه استفاده از گرنت در حوزه نوآوری و فناوری و اجرای فعالیت های مشخص شده براساس برنامه زمانبندی به هدف ایجاد شناخت و آگاهیبخشی به دانشجویان و اعضای هیات علمی، ایجاد انگیزه و ایفای نقش موثر دو نهاد تاکید کرد.
وی در ادامه بر ضرورت آسیبشناسی برای حل این معضل و برنامهریزی برای توسعه همکاری در حوزههای مختلف تأکید کرد.
رییس پارک علم و فناوری کردستان، طراحی مدلی برای ساختارمندسازی تحقیق و توسعه با کمک گرفتن از مدیران شرکتهای دانشبنیان را حائز اهمیت دانست و گفت: ما میتوانیم با کمک یکدیگر، الگویی بومی از یک پارک و یک دانشگاه مستقل را ارائه دهیم که در کنار هم و کاملاً هماهنگ فعالیت میکنند. هرچه قدر درحوزههای مختلف علمی سرمایهگذاری صورت گیرد بازدهی این سرمایهگذاری بلندمدت است و اگر تعامل دانشگاه با پارک علم و فناوری افزایش یابد میتوان بازدهی و سودآوری آن را چندین برابر افزایش داد.
وی با تأکید بر نیاز دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و فناوری به تغییر نقش و ایجاد مدلهای توسعه موفق در راستای هدایت و رشد حوزههای پژوهش محور افزود: یکی از برنامه های مهم پارک علم و فناوری کردستان حمایت از پایان نامه های قابل تجاریسازی و ایجاد حساسیت در دانشجویان در این زمینه می باشد.
دکترسعیدی در پایان گزارشی از فعالیتهای پارک علم و فناوری کردستان ارائه کرد و اظهارداشت: هم اکنون ۱۰۲ واحد و شرکت فناور در پارک علم و فناوری کردستان مستقل هستند که موجب اشتغالزایی ۶۴۰ نفر، گردش مالی ۳۵۰۰ میلیارد ریالی و صادرات بیش از ۱۲۴ هزار دلاری شده است.
دکتررحمت صادقی رییس دانشگاه کردستان نیز در این نشست خواستار برنامهریزی برای حضور اساتید دانشگاه در پارک و معرفی ظرفیتهای پارک علم و فناوری کردستان در دانشگاه کردستان شد.
وی با تأکید بر تلاش در جهت ارتقای منابع درآمدی در حوزه پژوهشی و فناوری خواستار مشارکت و حمایت هرچه بیشتر پارک علم و فناوری در زمینه های علمی-پژوهشی با این دانشگاه شد و افزود: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و شرایط حاکم بر دانشگاهها در چند سال آینده لازم است با برنامهریزیهای جدی و پیگیریهای مداوم هر دو مجموعه در راستای استفاده از پتانسیل ها و ظرفیت های اساتید و دانشجویان این دانشگاه در زمینه های پژوهشی، نوآوری و فناوری اقدامات چشمگیری در مسیر جهتدهی به ایدهها و تلاش برای تجاریسازی آنها و نهایتاً ایجاد شغل و آمادهسازی دانشجویان برای ورود به صنعت و ورود به بازار کار صورت پذیرد.
دکتر صادقی دراین نشست اظهار امیدواری کرد که عقد تفاهمنامهای که بین پارک کردستان و دانشگاه کردستان بتواند زمینه ساز ارتباط مؤثرتری بین این دو نهاد باشد و موجب پیشبرد اهداف متعالی فناوری در استان و هماهنگی و ارتباط تنگاتنگ پارک و دانشگاه شود.
ل.س ۴۲/ ل.م ۵۴