وزیر علوم در دیدار با دبیر کل اتحادیه حاشیه اقیانوس هند تأکید کرد:
لزوم استفاده از ظرفیتها و تجربههای مشترک در همکاریهای علمی بینالمللی

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر غلامی در این دیدار که در محل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر گامهای بسیار خوبی را در راستای توسعه فناوریها و ایجاد اقتصاد مبتنی بر فناوری برداشته است.
وی افزود: نزدیک به ۲۰۰ مرکز رشد را در دانشگاهها و مراکز غیردانشگاهی داریم که برای حمایت از شرکتهای جدید مبتنی بر دانش و تکنولوژی فعالیت میکنند و اکثر این شرکتها و مجموعههای حمایتکننده از علوم و تکنولوژی در سطح جامعه را استادان دانشگاهها و دانشجویان تحصیلات تکمیلی کمک میکنند.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: علاقهمندیم تجربیات خود را با کشورهای همسایه و بخصوص کشورهایی که با آنها در قالب سازمان همکاری یا اتحادیه، فعالیت مشترک داریم به اشتراک بگذاریم.
وی با تأکید بر حمایت از مرکز منطقهای علوم و انتقال فناوری، موسوم به RCSTT ، افزود: به سهم خودمان آمادگی داریم در مسائلی که در مورد منطقه و کارهای مشترکی که تصمیمگیری میشود کمک کنیم.
به گفته دکتر غلامی، توسعه کشور بر مبنای جوانان شکل میگیرد و بانوان کشورمان در عرصههای مختلف کارآفرینی از جمله در حوزه کشاورزی نیز حضوری فعال و مؤثر دارند.
تأسیس مرکز منطقهای علوم و انتقال فناوری، در نشست گروه آکادمیک اتحادیه حاشیه اقیانوس هند تصویب شده و مقر آن در تهران است. هدف این مرکز گسترش همکاریهای علمی و فناوری بین کشورهای عضو اتحادیه حاشیه اقیانوس هند میباشد و تا به حال چند شبکه علوم و فناوری از جمله شبکه گیاهان دارویی، صنایع غذایی و فناوری غذایی و نمکزدایی در آن شکل گرفته است.
دکتر نومویو نوک وی، دبیر کل اتحادیه حاشیه اقیانوس هند نیز در این دیدار با اشاره به همکاریهای علمی و دانشگاهی با ایران، اظهار داشت: تقویت علوم و فناوری به توسعه پایداری که مدنظر اتحادیه و منطقه است، منجر میشود.
وی با بیان اینکه کشور ایران و هند دو کشور پویا در حوزه علوم و فناوری هستند، تصریح کرد: در اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند، کشورها و دولتها در سطحهای مختلف و کشورهای کمتر توسعه یافته حضور دارند و تلاش میشود تمام دولتها و کشورها به یک سطح مطلوبی دست یابند؛ لذا ظرفیتسازی در کنار بودجه به ارتقای وضعیت کشورهای عضو کمک شایانی خواهد کرد.
دکتر نوک وی، بحث کارآفرینی در کشورهای در حال توسعه را بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: نباید فراموش شود که جوانان و بانوان پایه و جمعیت اساسی کشورهای در حال توسعه را تشکیل میدهند و امیدوارم در دیدار آینده شاهد به کارگیری بانوان در عرصه کارآفرینی و در حوزه همکاریهای علمی بینالمللی باشیم.
در این نشست که دکتر حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی، دکتر مسعود برومند، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، دکتر فتح الله مضطرزاده، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران و دکترعلیرضا سدرپوشان، رئیس مرکز منطقه ای علوم و انتقال فناوری اتحادیه کشورهای اقیانوس هند نیز حضور داشتند، زمینههای همکاریهای مشترک علم و فناوری با مسئولان اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند مورد بررسی قرار گرفت.
ل.م ۵۴/ ع. ع ۵۷