برگزاری آئین گرامیداشت روز ملی آمار و برنامه ریزی دردانشگاه فردوسی مشهد

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، درآغاز این برنامه که با حضور دکترعلیرضا سهیلی رئیس دانشکده علوم ریاضی دانشگاه فردوسی مشهد، اعضای هیئت علمی، دانشجویان و علاقه مندان به این رشته برگزارشد، دکترمعصومه فشندی دبیر برگزاری این برنامه با اشاره به تاریخچه سرشماری در ایران و جهان، دلیل نامگذاری روز اول آبان را به عنوان روز آمار و برنامه ریزی بیان کرد و سپس به معرفی عناوین و شغل های جدیدی که امروزه برای تجزیه و تجلیل کلان داده ها، بر مبنای علم آمار بوجود آمده است پرداخت.
دکترمحمد امینی مدیر گروه آمار نیز ضمن تبریک روز ملی آمار و برنامه ریزی و خوشامدگویی به حاضران، بخشی از پیام رئیس انجمن آمار ایران به مناسبت این روز را قرائت کرد.
دکتربهروز مهرام دانشیار گروه علوم تربیتی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد به حیطه هایی از موارد کاربرد آمار در قلمرو علوم تربیتی و روانشناسی از جمله مدلسازی های آماری اشاره کرد.
وی درادامه سخنانش تعیین حجم نمونه، تعیین حجم نمونه متناسب با روشهای نمونه برداری، نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و مواجهه با پایایی تست ها را از عمده زمینه هایی برشمرد که دانشجویان رشته های علوم انسانی و علوم اجتماعی در فعالیت های پژوهشی خود در آن با مشکل مواجه هستند.
دکترمهرام یکی از دلایل بالا نبودن سطح علمی مقاله های علوم انسانی را پایه های ضعیف ریاضی و به خصوص پایین بودن دانش آماری این دانشجویان عنوان و ابراز امیدواری کرد در تدریس آمار به توان راه هایی را یافت که رفتارهای ورودی ناقص شناختی و عاطفی ترمیم و زمینه ها برای ارتقا و توسعه این رشته علمی فراهم شود.
همچنین با تقویت زمینه های همفکری در قالب فعالیت های بین رشته ای به توان بر مشکلات آماری که در قلمرو علوم انسانی و اجتماعی وجود دارد، فائق شد.
برگزارکنندگان این برنامه با پخش یک کلیپ ویدیویی یاد و خاطره دکترناصر رضا ارقامی استاد پیش کسوت آمار ایران و یکی از بنیانگذاران دوره های دکتری آمار در داخل کشور را گرامی داشتند.
همچنین دکترمصطفی رزمخواه سرپرست پیشین تیم مسابقه دانشجویی آمار، ضمن ارائه توضیحی پیرامون مسابقات و المپیادهای علمی برگزار شده، این مسابقات را فرصتی مناسبی برای دانشجویان دانست.
در پایان این برنامه از برگزیدگان تیم مسابقه دانشجویی و دانشجویان برتر آمار دانشکده با اهدای جوایزی ازسوی قطب علمی داده های ترتیبی و فضایی قدردانی شد.
ل.س ۱۳۴۲/ ر.ب ۱۳۴۵