افتتاح 3 آزمایشگاه و گلخانه هایدروپونیکدر پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان

۲۲ دی ۱۳۹۳ | ۱۳:۳۸ کد : ۳۴۱۴ دستاوردهای دانشگاه ها
تعداد بازدید:۱۱۵۰
دکترقربانعلی نعمت زاده رئیس پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان گفت: گلخانه هایدروپونیک با مساحت 2000 متر مربع و آزمایشگاه جلبک شناسی و آزمایشگاه کنترل کیفیت برنج و آزمایشگاه تولیدات نیمه صنع...
دکترقربانعلی نعمت زاده رئیس پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان گفت: گلخانه هایدروپونیک با مساحت 2000 متر مربع و آزمایشگاه جلبک شناسی و آزمایشگاه کنترل کیفیت برنج و آزمایشگاه تولیدات نیمه صنعتی با منشا گیاهی در پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکترنعمت زاده گفت: این آزمایشگاه ها با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد ریال  معادل دویست میلیون تومان ساخته و تجهیز شده و در حال خدمات رسانی به متقاضیان می باشد.
وی افزود: درآزمایشگاه جلبک شناسی خدماتی شامل خالص سازی گونه های مختلف جلبکی،‌ تهیه استوک های لازم برای ریز جلبک ها، مشاوره و طراحی و ساخت فتوبیورآکتورها جهت کشت میکروجلبک ها، انجام فرایندهای مربوط به کشت میکروجلبک ها، جداسازی متابولیت های ثانویه و توکسین های سیانوباکتری ها ارائه می شود.     ضمناً در آزمایشگاه کنترل کیفیت برنج نیز خدماتی همچون بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی برنج (آمیلوز، درجه حرارت ژلاتینی شدن، غلظت ژل، عطر و طعم) و خصوصیات فیزیکی ارقام برنج مانند راندمان تبدیل،  درصد خرده برنج،  میزان سفیدی دانه،  ری آمدن و طول دانه  قبل و بعد از پخت در دسترس متقاضیان خواهد بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: از بـدو تأسیس این مرکز پژوهشی (1387) تاکنون، مجموعه آزمایشگاه ها (ژنومیکس وترانسکریپتومیکس،پروتئومیکس،  فیتوشیمی،  میکروبیولوژی، فیزیولوژی مولکولی،  کشت بافت،  بیوانفورماتیک ،  شیمی تجزیه،  جلبک شناسی و کنترل کیفیت برنج) درحوزه های مختلف زیست فناوری با مساحتی حدود 1000 متر مربع راه اندازی و خدمات آموزشی، پژوهشی و آزمایشگاهی قابل توجهی را در حـوزه های مرتبط با زیسـت فناوری ارائه کرده است.
وی همچنین یادآور شد وجـود گلخانه ها (حدود 2280 متر مربع) و مزرعه پژوهشی (حدود 40000 متر مربع) در این پژوهشکده و اجرای طرح های مهم پژوهشی در زمینه های مختلف و راهبردی نظیر تولید کودهای زیستی، سموم زیستی، کیتوزان، کیتین، آنزیم ها، آگار، استاگزانتین و اصلاح و معرفی ارقام مختلف برنج، کلزا و سویا توانـسته نتـایج مهـّـمی به همـراه داشتـه بـاشـد همچنین تجاری سازی گیاهان حاصل از کشت بافت هم درسطح نهــال های عاری از ویروس و هم تولید تجاری آن ها، زمینه مناسب ارتباط پژوهشکده با صنعت را فراهم کرده است.
گفتنی است این پژوهشکده دارای ساختار سازمانی مستقل بوده و از گروه های به نژادی و به زراعی برنج، مرکبات و گیاهان دارویی، مهندسی ژنتیک و بیولوژی مولکولی تشکیل شده و در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری مستقر می باشد.

( ۱ )