اولین کنفرانس بینالمللی و پنجمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم در دانشگاه محقق اردبیلی به کار خود پایان داد

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، پروفسور جبرائیل رزمجو نایب رئیس این کنفرانس در مراسم اختتامیه اولین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم با بیان اینکه برخی از عملیاتهای کشاورزی نظیر ترکیبات شیمیایی از جمله سموم و کودهای شیمیایی از عوامل مهم در آلودگی محیط زیست و مواد غذایی مطرح هستند، گفت: در چند سال اخیر این بحث جدی شده و گاهی اوقات میان کارشناسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی درخصوص میزان سموم و کودهای شیمیایی اختلاف نظر جدی دیده میشود.
وی افزود: عدهای از کارشناسان معتقدند میزان مصرف سموم و کودهای شیمیایی در کشور حتی ۱۰ برابر استاندارد جهانی است، در مقابل برخی نیز معتقدند میزان مصرف اینها کمتر از استاندارد جهانی است.
دکتر رزمجو به عرضه محصولات سالم کشاورزی در جامعه تاکید و خاطرنشان کرد: مشاهدات ما نشان میدهد میزان مصرف سموم و کودهای شیمیایی در کشور زیاد است.
رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی با تاکید بر اینکه بایستی مواظب سلامت مواد غذایی و مردم باشیم، گفت: این مهم باید به نحوی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی حل و فصل شود.
وی ادامه داد: در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی متخصصانی وجود دارند که میتوانیم به این دو وزارتخانه کمک کنیم تا محصول و مواد غذایی سالم تولید شود و مصرفکنندگان از قبل این موارد دچار مشکل نشوند.
دکتر محمدتقی آل ابراهیم دبیر اجرایی این کنفرانس نیز با تاکید بر حمایت مادی و معنوی سفارت فرانسه در ایران از این کنفرانس، گفت: انجمن علوم علفهای هرز اروپا نیز این کنفرانس را در سایت خود نمایه کرد و گزارش کنفرانس را در مجله این انجمن منتشر خواهد کرد.
وی با بیان اینکه مقرر شده بود از میان مقالات ارائه شده، ۲ مقاله سخنرانی برتر و ۵ پوستر برتر انتخاب شود، افزود: با نظر کمیته علمی کنفرانس و مهمانان خارجی، مقالات برتر به صورت دو برابر انتخاب و میان آنها قرعه کشی انجام شد.
دکتر آل ابراهیم با بیان اینکه در این کنفرانس ۱۰ نفر مهمان خارجی داشتیم که بیشتر آنها به دلیل برخی مشکلات و عدم صدور ویزا نتوانستند در این کنفرانس حضور یابند، افزود: با این وجود، حضور استادانی همچون Prof. Daniel Weck Wreihchart از دانشگاه استراسبورگ فرانسه و Prof. Jens Carl Streibig از دانشگاه کوپنهاگن دانمارک در این کنفرانس که جزو قطبهای کشاورزی جهان هستند، برای ما بسیار ارزشمند بود.
همچنین برگزاری کارگاه های آموزشی نرم افزار R ، کاربرد مواد هیومیک در کشاورزی، مبانی و اصول کاربرد کودهای آفت کشهای بیولوژیک در کشاورزی ارگانیک و سازگار با محیط زیست و تغذیه سالم و ارگانیک از دیگر بخشهای این کنفرانس سه روزه بود.
گفتنی است در ادامه از مهمانان خارجی، مقالات برتر و غرفه های حاضر در نمایشگاه تجلیل شد.