برگزاری همایش نجوم آماتوری توسط مجتمع آموزش عالی بم

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ، در این همایش دکتر شیرخانی ضمن تبریک ایام الله دهه مبارک فجر با بیان اینکه چگونه میتوانیم یک پیوند قوی بین نجوم و گردشگری ایجاد کنیم گفت: آسمان تنها نزول بارش رحمت الهی نیست بلکه ستارگان و این پهنای بیکران آسمان نیز منشأ رحمت بی کران الهی هستند.
دکتر شیرخانی گفت: ما سعی کردیم از زاویه دید خودمان به این اتفاق نگاه کنیم که چگونه آسمان بم می تواند برای اقتصاد مردم بم در بحث گردشگری سودمند باشد و این نیازمند برخی برنامه ریزی ها از جمله تقویت نجوم منطقه و ارتباط با نجوم استان، صنعتی شدن نجوم در جهت گردشگری و راه اندازی انجمن نجوم شهرستان است.
در ادامه همایش پروفسور فاطمی به تاریخچه علم نجوم در جهان، ایران و کرمان پرداخت و گفت: استان کرمان یکی از چهار استان برتر کشور در بحث نجوم و رصد آسمان است.
پدر علم نجوم کرمان با بیان اینکه اوج پیشرفت علم نجوم را در ایران از قرن پنجم تا یازدهم داشتیم گفت: دانشمندانی همچون خیام، ابوریحان بیرونی و عبدالرحمان صوفی باعث رشد و پیشرفت علم نجوم در ایران در گذشته شدند.
پروفسور فاطمی به صورت تخصصی علم نجوم را برای علاقمندان ارائه و با بیان اینکه علم نجوم چه فوایدی دارد گفت: در گذشته از صور فلکی در دریاها به عنوان ردیاب استفاده می کردند و از فواید دیگر آن شناخت واکنش هسته ای در خورشید، صنعت دریانوردی و پیشرفت تمدن ها، اندازه گیری زمان و تأثیر آن بر روز و ماه و سال، تقویم و مهم تر از همه در بحث خداشناسی است.
مهندس رضا اشک فرماندار بم در آیین آغاز به کار این همایش اظهار داشت: این گردهمایی به صورت خودجوش توسط مجتمع آموزشی عالی بم برگزار شده که از جمله برترین جوامع علمی دانشگاهی در شهرستان محسوب میشود.
مهندس اشک افزود: ثبت جهانی کویر لوت در آثار یونسکو حاصل تلاش استاندار کرمان است که باید از این ظرفیت استفاده کرد.
وی عنوان کرد: فرمانداری بم این آمادگی را دارد تا با علاقهمندان به علم نجوم و جذب گردشگران علمی و نجومی همکاری کند.
فرماندار بم از اهدای برخی امکانات نجوم بعد از زلزله توسط سازمان ملل و یونسکو به بم خبر داد و خواستار استفاده بهینه از آنها شد.