رئیس دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان:پس از انقلاب گسترش آموزش عالی مهمترین اتفاق در حوزه دانشگاهی بود

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ، دکتر بهشتی در ادامه با اشاره به مبارزات در مقابل رژیم پهلوی ازبرخی از آن وقایع نام برده و یادآورشد: تظاهراتی همچون زمان عقد کنسرسیوم سال 33 و مخالفت با انتخابات شوراها در بهمن 32 و تظاهرات بر علیه ورود ملکه الیزابت به تهران، دهه 30 را دهه ای ناآرام و مبارزاتی برای دانشگاه تبدیل کرد.
وی خاطرنشان کرد: در دهه 50 رشد نرم افزاری، فکری، ضدیت و مخالفت بنیادی با رژیم سرسپرده آمریکا پررنگتر بود به نحوی که میتوان واقعه 15 خرداد سال 42 را بسیار مهم تلقی کرد، از این جهت که نقش پررنگی در ایجاد تحول و انگیزش جنبش دانشجویی داشت.
دکتر بهشتی با اشاره به رشد کمی و کیفی مبارزات در دهه 50 و نقش اندیشمندان اسلامی از جمله دکتر شریعتی، آیت الله مطهری، آیت الله مفتح، آیت الله بهشتی و علامه جعفری در پیروزی انقلاب تصریح کرد: این افراد با تکیه بر امکانات بالقوه دانشجویی راهی نو را پیشروی جوانان گشودند تا اینکه در سال 57 و علیرغم مخالفت دانشجویان مسلمان با تعطیلی دانشگاهها، دانشگاهها تعطیل شد و با تاثیرگذاری روحانیان در اجتماعات دانشگاهی، دانشگاهیان به خیل عظیم مبارزان در اجتماع پیوستند و شاهد پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن 57 بودیم.
رئیس کمیته دانشجوئی ستاد دهه فجر شهرستان قوچان با اشاره به حضور پررنگ دانشگاه پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: نقش دانشگاه ها در فعالیتهای اجتماعی، سیاسی، صیانت از انقلاب و نقش دانشجویان در فعالیتهای علمی و تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی در بخش فعالیتهای اجتماعی و سیاسی دانشگاهیان باعث ثبت سوابق خوبی از فعالیتهای درخشان در دوران پس از انقلاب شده است.
وی عنوان کرد: فعالیت هایی همچون تشکیل جهاد سازندگی و شرکت دانشگاهیان در این جهاد، ایجاد نهضت سواد آموزی، پیراستن دانشگاه از افراد ضد انقلاب و مسلح و عضویت در سپاه پاسداران به طوری که تاریخ گواهی میدهد بسیاری از شخصیتهای برجسته و شهدای بزرگوار 8 سال دفاع مقدس از قشر دانشگاهی و دانشجو بودند.
دکتر بهشتی از تصرف لانه جاسوسی به عنوان مهم ترین حرکت دانشگاهیان پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی نام برده و تاکید کرد: این حرکت مهم ترین اتفاق در سال 58 بود که نشان از تفکر عمیق سیاسی این قشر فرهیخته داشت و انقلاب ما به نوعی پس از این حرکت عظیم ایمن شد.
رئیس دانشگاه مهندسی فناوری های نوین قوچان با بیان اینکه دانشگاهیان در طی دههها از پیروزی انقلاب نقش روشنگری، شفافسازی، مطالبهگری، عدالتخواهی و پرهیز از تک صدایی را در قالب فعالیت تشکل های دانشجویی و در راستای تحقق آرمان جمهوریت نظام از خود نشان دادند، اظهار داشت: این قشر دانشگاهی بودند که با فعالیتهای سیاسی از جمله آزادی اندیشهها و برگزاری جلسات سیاسی مانند کرسیهای آزاد اندیشی یکی دیگر از آرمانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی یعنی آزادی آرا و اندیشهها را اثبات کردند.
دکتر بهشتی افزود: در حال حاضر تعداد واحدهای دانشگاهی به حدود 2400 واحد رسیده است که اگر بخواهیم مفصلتر این آمار را نگاه کنیم، در حال حاضر 97 دانشگاه دولتی با نام دانشگاه در کشور فعالیت میکنند که خوشبختانه یکی از این واحدهای دانشگاهی در شهرستان قوچان مستقر است.
وی یکی از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را افزایش میزان سواد و تبدیل نرخ سواد 35درصدی اوایل انقلاب به حدود 100درصدی دانسته و عنوان کرد : در ارتباط با رشد علمی صورت گرفته در دانشگاهها چند شاخص مطرح میکنند که گویای تحول عظیم در بخش آموزش عالی ما است.
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: در تولید مقالات علمی ایران یک و نیم درصد علم دنیا را تولید میکند و این در حالیست که حدود 162 کشور جهان سومی اگر ایران، برزیل، هند و چین را استثنا کنیم در جمع تنها حدود دو و نیم درصد علم دنیا را تولید میکنند که این خود گویا برتری ایران اسلامی است.