نخستین دوره کنفرانس بین‌المللی "صمغ‌های بومی" در مشهد برگزار می‌شود

۲۹ مهر ۱۳۹۳ | ۱۴:۳۲ کد : ۱۵۱۱۵ دستاوردهای دانشگاه ها
تعداد بازدید:۷۹۱
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی از برگزاری نخستین دوره کنفرانس بین‌المللی «صمغ‌های بومی و کاربرد آن در صنعت غذا» در مشهد خبر داد.به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، رسول کدخدایی در نخستین کنفرانس بی...
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی از برگزاری نخستین دوره کنفرانس بین‌المللی «صمغ‌های بومی و کاربرد آن در صنعت غذا» در مشهد خبر داد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، رسول کدخدایی در نخستین کنفرانس بین‌المللی «صمغ‌های بومی و کاربرد آن در صنعت غذا»، خاطرنشان کرد: پژوهشکده علوم و صنایع غذایی به عنوان تنها مرکز تحقیقات در حوزه غذا برگزاری این کنفرانس را بر عهده گرفته است.
وی ادامه داد: این پژوهشکده در جهت رفع نیازهای صنعت و جامعه غذایی به برگزاری اولین کنفرانس اقدام کرده است.
دکترکدخدایی با بیان اینکه هیدرو پلیمرها از جنس کربن هیدرات هستند و کاربردهای مختلفی در صنایع غذایی، دارویی و شیمیایی دارند، خاطرنشان کرد: این مواد می‌توانند در افزایش غذا و افزایش مواد غذایی تا تولید و تثبیت کف‌ها و ریزپوشانی حساس مواد غذایی و تشکیل بافت در ساختمان مواد غذایی به کار گرفته شود.
وی تصریح کرد: با توجه به تنوع کاربردی صمغ‌ها در محصولات و ترکیبات ماده‌های غذایی، از منابع طبیعی گیاهان دارویی، درختان باغی و جنگلی و گیاهان مبدا منابع طبیعی و جانوری تهیه می‌شود.همچنین علاوه بر تولید صمغ‌ها به صورت طبیعی، این مواد به صورت مصنوعی هم قابل تولید هستند.
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی ادامه داد: ما از منابع خدادادی که در اختیار داریم، می‌توانیم صمغ‌های گیاهی را استحصال کرد و در مواد غذایی از آن استفاده کنیم؛ کشور ایران نیز به لحاظ اقلیم و اکوسیستم و آب‌های سرزمینی که دارد، گونه‌های متعدد گیاهی و جانوری را داراست که می‌شود از آن صمغ تولید کرد.
وی با بیان اینکه امنیت غذایی در کشور مغفول مانده و توجهی به آن نمی‌شود، تاکید کرد: توجه به امنیت غذایی باید در اولویت کاری قرار گیرد چرا که با تولید صمغ‌ها و استفاده از مواد غذایی امنیت غذایی افزایش پیدا می‌کند.
دکترکدخدایی با اشاره به اینکه کشور ما جزو وارد کنندگان صمغ‌های گیاهی است، تصریح کرد: با توجه به اینکه کشور ما دارای صمغ های متنوعی است، اما متاسفانه کمتر به تجاری سازی و صادرات آن توجه شده است.
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی افزود: سود حاصل از فرآوری صمغ‌ها و تجاری‌سازی آن در سال، چهار میلیارد دلار در دنیا است ولی ما از این ارزش افزوده سهمی نداریم.
دکترکدخدایی خاطرنشان کرد: با توجه به پتانسیل بالایی که در تولید صمغ و گونه‌های مختلفی که در کشور وجود دارد، وضعیت خوبی در تولید صمغ‌ها نداریم و نگاه تخصصی در این زمینه وجود ندارد.
وی عنوان کرد: یکی از راه‌های رسیدن به اقتصاد مقاومتی داشتن نگاه دانش‌ بنیانی است که باید به تولید صمغ‌های گیاهی منجر شود و امیدواریم که به سمت تجاری سازی پیش برویم.
وی با بیان اینکه یکی از راه‌های رسیدن به سلامت غذایی تولید صمغ‌ها و افزودنی‌های طبیعی است، تصریح کرد: 8000 گونه گیاهی در دنیا وجود دارد که در ایران نیمی از این تعداد رویش دارد همچنین خراسان رضوی جزو 13 اقلیم شناخته شده دنیاست که مناسب کشت گیاهان دارویی است.