طراحی و ساخت نمونه صنعتی سیستم تقطیر با بخار آب در پژوهشکده اسانس دانشگاه کاشان

۲۷ فروردین ۱۳۹۳ | ۱۱:۰۴ کد : ۱۲۷۷۱ دستاوردهای دانشگاه ها
تعداد بازدید:۱۶۹۴
<div dir="None">دکتر عبدالرسول حقیر ابراهیم آبادی رئیس پژوهشکده اسانس های طبیعی دانشگاه کاشان گفت: نمونه صنعتی سیستم استحصال اسانس و عرقیات از گیاهان علفی به روش تقطیر با بخار آب در این پژوهشکده طراحی و مورد بهره برد</div> ...
دکتر عبدالرسول حقیر ابراهیم آبادی رئیس پژوهشکده اسانس های طبیعی دانشگاه کاشان گفت: نمونه صنعتی سیستم استحصال اسانس و عرقیات از گیاهان علفی به روش تقطیر با بخار آب در این پژوهشکده طراحی و مورد بهره برداری قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکتر ابراهیم آبادی ظرفیت این سیستم را دو تن گیاه در هر بار بارگیری ذکر کرد و افزود: این سیستم قادر است از انواع گیاهان علفی همچون نعنا، رزماری، اسطوخودوس طی حداکثر دو ساعت اسانس و عرقیات استحصال نماید.
وی با اشاره به اینکه دستگاههای فعلی استحصال اسانس و عرقیات کشور به روش تقطیر با آب کار می کنند اظهار داشت: این سیستم قادر است با بهره‌گیری از روش تقطیر با بخار آب با بازده بسیار بالا و صرف انرژی بسیار پایین (کمتر از یک بیستم سیستم های فعلی) از طیف وسیعی از گیاهان علفی اسانس و عرقیات استحصال کند.
دکتر ابراهیم آبادی خاطر نشان کرد: استفاده از این سیستم علاوه بر افزایش سرعت عمل و بهبود کیفیت محصول، تاثیر به سزایی در کاهش معضلات و آلودگی های زیست محیطی ناشی از صنعت اسانس و عرقیات کشور دارد.
رئیس پژوهشکده اسانس های طبیعی دانشگاه کاشان همچنین از ساخت نمونه بومی خط کامل فرآوری گل محمدی به روش تقطیر در این پژوهشکده خبر داد و افزود: این خط تولید در یکی از کارخانه های صنعتی تولید گلاب منطقه کاشان نصب و راه اندازی شده است و در موسم گل محمدی سال 93 مورد بهره برداری رسمی قرار می گیرد.
وی در خاتمه تصریح کرد: این دستگاه ظرفیت 5 تن فرآوری گل محمدی در شبانه روز را دارد و می تواند روزانه حدود یک و نیم کیلو اسانس گل محمدی را با کیفیتی مطابق با استاندارد ایزوی موجود برای آن (ISO 9842) تولید کند.




( ۳ )